Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

"(Kamu İhale Kanunu) Gerçekten maliyetinin çok altında fiyat verenlere, yasadan dolayı ihaleyi vermek zorunda kalıyorsunuz. Ondan sonra da maliyeti iki veya üçe katlayarak binayı bitirmek zorunda kalıyorsunuz ve bunu proje değişikliklerine gitmek zorunda

MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kamu İhale Kanunu'na ilişkin, "Gerçekten maliyetinin çok altında fiyat verenlere, yasadan dolayı ihaleyi vermek zorunda kalıyorsunuz. Ondan sonra da maliyeti iki veya üçe katlayarak binayı bitirmek zorunda kalıyorsunuz ve bunu proje değişikliklerine gitmek zorunda kalarak yapıyorsunuz. Bu, Kamu İhale Yasası'nın da bu anlamda bir kez daha esasında gözden geçirilmesi gerektiğini gösteriyor" dedi.

Tüfenkci ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, bir süre önce hizmete sunulan Yazıhan Hükümet Konağında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, ilçeye yakışır bir binanın vatandaşların hizmetine sunulmasında emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirtti.

Hizmet binalarının kalitesi ve buralarda yapılan işlemlerin güzel bir şekilde milletle buluşmasının önemli olduğunu aktaran Tüfenkci, fiziki mekanlardan daha önemli olanın, yapılan hizmetin vatandaşlar üzerindeki memnuniyeti olduğunu vurguladı.

Bakan Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin görünen yüzü hizmet binaları olsun diye, daha modern ve medeniyetimizin izlerini taşıyan yapıları teker teker hayata geçiriyoruz. Epeyce bir zaman geçti ve burası yeni bitmiş vaziyette. Bu esasında Kamu İhale Yasası'nın değişmesi gerektiğini gösteriyor. Gerçekten maliyetinin çok altında fiyatlar verenlere, yasadan dolayı ihaleyi vermek zorunda kalıyorsunuz. Ondan sonra da maliyeti iki veya üçe katlayarak bu binayı bitirmek zorunda kalıyorsunuz ve bunu proje değişikliklerine gitmek zorunda kalarak yapıyorsunuz. Bu Kamu İhale Yasası'nın da bu anlamda bir kez daha esasında gözden geçirilmesi gerektiğini gösteriyor."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da Malatya'daki ilçelerin tamamında hükümet binaları yaptıklarını, bazılarının yapım çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Bulundukları yapının açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapıldığını anımsatan Çalık, "Açılışın ardından ilk kez ziyaret ediyoruz. Allah hayırlı hizmetler nasip etsin. Yazıhan halkı çok yiğit, mert insanlardan oluşur. Sizin burada vereceğiniz devlet, millet buluşmasıyla, o hizmetler bizim yüzümün akı olacak." diye konuştu.

Ziyarete, Malatya Valisi Ali Kaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri de katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler