Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

"Şubat ayı iş gücü istatistiklerine bakıldığında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla başlatılan reformların istihdam üzerindeki ilk olumlu etkileri görülmeye başlandı"

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, şubatta işsizlik oranının yüzde 12,6 çıkmasına ilişkin, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla başlatılan reformların istihdam üzerindeki ilk olumlu etkileri görülmeye başlandı." değerlendirmesinde bulundu.

Tüfenkci, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) şubat ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini değerlendirdi.

İlk verilerin umut verici olduğunu belirten Tüfenkci, "Seferberlik sadece istihdamı artırmayacak, 'bizler üretimimizi büyüteceğiz, daha fazla üretip, satacağız' gibi düşünmek lazım." ifadesini kullandı.

İşsizliğin şubat ayında yüzde 12,6 olarak kayıtlara yansıdığını hatırlatan Tüfenkci, hükümet olarak ekonomiye odaklandıklarını kaydetti. Ülke menfaatini ön plana alarak hareket ettiklerine işaret eden Tüfenkci, ekonomi politikalarını oluştururken asla siyasi çıkar gözetmediklerini, hiçbir şart altında mali disiplinden taviz vermediklerini vurguladı.

Tüfenkci, şubat ayı iş gücü istatistiklerine bakıldığında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla başlatılan reformların istihdam üzerindeki ilk olumlu etkilerinin görülmeye başlandığının altını çizdi.

Devletin ekonomideki ağırlığını azaltarak özel sektör öncülüğünde büyümeyi teşvik ettiklerine dikkati çeken Tüfenkci, bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceklerini bildirdi.

Tüfenkci, 16 Nisan'daki halk oylamasının ardından ekonomide önlerinin açıldığını, bundan sonra istihdamda artış görüleceğini vurgulayarak, "Siyasi istikrarımızı kurumsallaştırarak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ekonomik potansiyelimizi katlayacak güvenli liman özelliğimizi pekiştireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Ocak ayında en yüksek işsizlik oranının görüldüğüne işaret eden Tüfenkci, şunları kaydetti:

"İş adamlarına ve halka güveniyoruz, Türkiye'ye güvenerek yatırım yapan hiç kimseyi bu ülke mahcup etmedi, bundan sonra da etmeyecek. Türkiye bu fırsatları sağladıkça yabancı sermayenin ülkemize geldiğini önümüzdeki dönemlerde göreceksiniz. Yargı reformlarımızı yapmamız, iş yasalarımızı yeniden düzenlememiz lazım. Bunlarla ilgili adımlarımızı attık."

Tüfenkci, genç nüfustaki işsizlik oranının 1,2 puan gerilediğine dikkati çekerek, küresel ve bölgesel krizlere rağmen Türkiye'yi büyütmeye çalıştıklarını belirtti.

İşsizlik oranlarındaki gerilemenin süreceğini vurgulayan Tüfenkci, "İstiyoruz ki gençlerimizi daha fazla istihdam edelim, daha fazla yatırım yaptıralım, kadınlarımıza daha fazla eğitim verelim. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz. İstihdam seferberliğinin etkilerini genç nüfustaki işsizlik oranlarında da görüyoruz. Önümüzdeki dönemde bu oranın daha da gerileyeceğini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :