Gümrük Ve Ticaret Bakanı Canikli:

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Canikli:

"Cumhurbaşkanımız siyasetin dışında değil. Cumhurbaşkanımız, bizim liderimiz. Biz, bir siyasi partiyiz ama aynı zamanda bir siyasi organizasyonuz. Siyasi parti olarak tarafsız ama tarafsız olması, memleketin meselelerine kayıtsız kalmasını gerektirmez"

GİRESUN (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Cumhurbaşkanımız siyasetin dışında değil. Cumhurbaşkanımız, bizim liderimiz. Biz, bir siyasi partiyiz ama aynı zamanda bir siyasi organizasyonuz. Siyasi parti olarak tarafsız ama tarafsız olması, memleketin meselelerine kayıtsız kalmasını gerektirmez" dedi.

Canikli, Keşap Belediyesince yapılan köprü ışıklandırması, yeni pazar yeri ve imar yollarının açılışında, gelecek dönemde milletvekili ya da bakan olamayacağını ancak siyasetin içinde yer alacağını söyledi.

Takip edilmesi ve yapılması gereken birçok hizmet olduğunu dile getiren Canikli, "Her seçimde millet, Ankara'da görev almamız yönünde destek veriyor. Verilen destek çok güçlü. Bu desteğin hakkını vermek adına çalıştık" şeklinde konuştu.

Canikli, her zaman bir önceki seçimden daha güçlü destek verilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu seçim için de bunu bekliyoruz. 2011 seçimlerinde yüzde 60 oranında destek vermiştiniz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 66,64 oldu. Onu da bir seçimin devamı görüyoruz. Cumhurbaşkanımız, siyasetin dışında değil. Cumhurbaşkanımız, bizim liderimiz. Biz, bir siyasi partiyiz ama aynı zamanda bir siyasi organizasyonuz. Siyasi parti olarak tarafsız ama tarafsız olması, memleketin meselelerine kayıtsız kalmasını gerektirmez. Tam tersine cumhurbaşkanı seçilirken meydanlarda, 'Ben bildiğiniz cumhurbaşkanlarından değil, koşan, koşturan, terleyen, terleten cumhurbaşkanı olacağım' demedi mi? Dedi. 'Orası bir noter makamı olmayacak, bütün işleri takip edeceğim' dedi.

Demedi mi? Dedi. Bütün konuşmalarında, bütün mitinglerinde bunu söyledi. Dolayısıyla şimdi onun gereğini yapıyor." 

Daha sonra Canikli ve beraberindeki heyet, belediye tarafından gerçekleştirilen yatırımların açılışını yaptı. Açılışın ardından sahne alan Karadenizli şarkıcı Cimilli İbo, şarkılar seslendirdi, fıkra anlattı.

Halk oyunları ekibinin daveti üzerine sahneye çıkan Canikli de horon oynadı.

Kaynak:Haber Kaynağı