Gülen'i öve öve bitiremedi

Gülen'i öve öve bitiremedi

MHP üzerinde oynanan paralel kumpasın başrolünde Genel Başkan adayı Akşener, 2013’te Gülen’in talimatıyla hazırlanan belgeselde FETÖ liderini yere göğe sığdıramıyor.

FETÖ’nün ABD’deki kaçak lideri Fetullah Gülen’in ‘MHP’yi dizayn etmeye çalışıyor’ iddiaları üzerine ismi gündeme gelen Genel Başkan adaylarından Meral Akşener’in 2013 yılında Gülen’in talimatıyla hazırlanan ‘Umut Yolcusu’ belgeselindeki sözleri tartışma yaratacak türden. Akşener, belgeselde, Gülen’in bir dönem gündeme getirdiği ‘Dinler arası diyalog’ düşüncesinin 1980 askeri darbesine bile engel olacak düzeyde olduğunu belirterek “Sayın Gülen’in yapmaya çalıştığı gibi farklı dinler arasında konuşmayı mutabık kalınabilecek noktaları ortaya koyabilmek için bir çalışma yapmanın hiç kimseye bir zararının olmadığı aksine faydasının olduğuna inanıyorum” diyor.

RENK KÖRÜ İNSANLAR!

Akşener, FETÖ tarafından organize edilen 4’üncü Türkçe Olimpiyatları final gecesinde de Gülen ve mensuplarına övgü dolu sözler söylemişti. Akşener, Gülen’in dil, din ve renk ayrımı yapmadığı için ‘renk körü’ olduğunu belirterek, Amerika’da Afrika kökenli Müslümanların sık sık Gülen ile bir araya geldiğine değinmiş.

* * *

MHP'de ciddi birleşme olacak

Eski MHP milletvekili Sinan Oğan, mevcut yönetimi başarısız bulduğu için aday olduğunu belirterek, "Kurultay olacak" dedi. "MHP'ye çok ciddi katılımlar olacaktır" diyen Oğan, "Başta BBP olmak üzere peş peşe flaş isimler MHP'ye katılacak" dedi.

aksam.com.tr