Gözler Will ve arkadaşlarında

Gözler Will ve arkadaşlarında

Cuma günü Süper Lig yolunda play-off ilk maçına çıkacak Selçuklu Belediyespor’da gözler sayı makinesi 2.02’lik ABD’li forvet William Lee Daniels ve arkadaşlarında olacak

 

Selçuklu Belediyesi Basketbol, Türkiye Basketbol Ligi’nde ilk yılında, normal sezonunu 4.sırada tamamlayarak büyük bir başarıya imza attı ve Süper Lig’e yükselmek için Play-off oynamaya hak kazandı. Play-off’ta Bandırma Kırmızı takımı ile eşleşen Mavi-Beyazlılar, rakibi karşısında saha avantajına sahip oldu. Seride 2 galibiyet alanın yarı finale yükseleceği turda, ilk maç 4 Mayıs Cuma günü saat 18.00’de Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonunda oynanacak. 

WİLL TAKIMIN LİDERİ OLDU

Selçuklu Belediyespor’da sezonda takımın lideri Amerikalı forvet William Lee Daniels oldu. Sezonda 33 maçta 719 sayı atarak, 760 sayı atan Ankara DSİ’den Keifer Sykes’ten sonra sayı krallığında ligi 2. sırda bitiren Will, genelde istikrarlı bir performans sergiledi. Tüm maçlarda çift hanelere ulaşan Will Daniels, en düşük sayısını 12 sayıyla Afyon Belediyespor maçında, en yüksek sayısını ise 39 sayıyla Akhisar Belediyespor maçında kaydetti. 2.02’lik Amerikalı forvet play-off maçlarında mavi-beyazlıların en büyük kozu olacak.

EN BÜYÜK KOZ “WİLL-FRAN-İZZET” İÇLÜSÜ OLACAK

Selçuklu Belediyespor’da Will’den sonra takımın sayı yükünü sırtlayan oyuncu Fran Pilepic ve İzzet Türkyılmaz oldu. İzzet Türkyılmaz, sadece attığı sayılarla değil aldığı ribaund ve yaptığı bloklarla savunmanın bel kemiği oldu. Mavi-beyazlılarda sezon içinde en büyük sıkıntı bu 3 oyuncuya eşlik edecek ve skor yüküne katkı sağlayacak 4. ve 5. oyuncuların çıkmasındaki zorluk oldu. Koç Serkan Erdoğan’ın sezon başından beri en çok şikayet konusu gençlerden istediği katkıyı alamaması ve dar rotasyondu.

DEZAVANTAJI DAR ROTASYON

Selçuklu Belediyespor’da gard pozisyonundaki eksiklik ve yine 5 numarada İzzet’in yükünü alacak ikinci bir oyuncunun olmaması, Mehmet Nezih Özbakır ve Engin Emre Bayav’ın yeterli katkıyı sağlamaması eksiklik olarak dikkat çekti. Sezon içinde özellikle Yunus Çankaya, Sertay Gürsu ve Fırat Töz zaman zaman takıma önemli katkılar sağladı. Ancak bu oyuncular istikrar konusunda sıkıntılar yaşadı. Mavi-beyazlıların play-off serisinde Süper Lig hedefine ulaşması için mutlaka “Will-Fran-İzzet” üçlüsüne eşlik edecek 4, hatta 5. ismi bulması gerekiyor. Yunus Çankaya, Sertay Gürsu, Fırat Töz gibi deneyimleri isimlerin yanısıra Arca Tülüoğlu, Mertcan Solkol gibi genç isimler başta olmak üzere takımdaki diğer oyuncuların mutlaka skor yüküne katkı sağlaması gerekiyor.

SÜPER LİG UZAK DEĞİL

Çıktığı ilk yılında play-off oynama başarısı gösteren Selçuklu Kartalları için Süper Lig yolu aslında çok da uzak gözükmüyor. Dev adamlar güçlü rakipleri karşısında neler yapabileceğini oynadığı maçlarda ortaya koydu. Mavi-beyazlılar, play-off serisinde en büyük güçlerinin taraftarlar olacağını belirterek, Konyalı basketbolseverleri salonu tıklım tıklım doldurmaya davet etti.

WİLL DANİELS'İN  MAÇLARA GÖRE PERFORMANSI

MAÇ                                SAYI

Samsun BŞB. Anakent          32

Düzce Belediye                      18

Yalova G. Belediye               21

OGM Ormanspor                   14

Ankara Dsi                             19

Afyon Belediyesi                   12

S.Net Bakırköy Basket          24

Karesi Spor                            21

Akhisar Belediye                   18

Bahçeşehir Koleji                   18

Antalyaspor                            27

Bursaspor Durmazlar             22

Türk Telekom                         18

HE TED Ank. Kolejliler        16

İstanbulspor Beylikdüzü        17

Bandırma Kırmızı                  28

Petkim Spor                           27

İKİNCİ DEVRE

Samsun BŞB. Anakent          23

Düzce Belediye                      23

Yalova Group Belediye         29

OGM Ormanspor                   17

Ankara DSİ                            27

Afyon Belediyesi                   19

S.Net Bakırköy Basket          21

Karesi Spor                            19

Akhisar Belediye                   39

Bahçeşehir Koleji                   15

Antalyaspor                            19

Bursaspor Durmazlar             21

Türk Telekom                         19

İstanbulspor Beylikdüzü        27

Bandırma Kırmızı                  27

Petkimspor                             22

Etiketler :