Göz skandalı !!! AZ DAHA KÖR OLUYORDU

Göz skandalı !!! AZ DAHA KÖR OLUYORDU

Devlete bağlı olarak hizmet verdiklerini ifade eden ve göz ameliyatları gerçekleştiren Ankara’ya bağlı bir sağlık merkezi, bir kadını az daha gözünden ediyordu

Göz ameliyatından sonra ağrıları artan Hamiyet Uzun isimli yaşlı kadın yeniden ameliyatla gözünün eski sağlığına kavuşmasını bekliyor. Konya İl Sağlık Müdürlüğü ise yaşananların ardından konuyu Sağlık Bakanlığına bildirdi.

goz-skandali-(2).jpg

İlçe ilçe gezerek vatandaşları göz muayenesinden geçiren ve ameliyata ihtiyacı olmayanlara bile ameliyat teşhisi koyarak servisleri ile Ankara’ya götürdüğü iddia edilen sağlık merkezi hakkında hastalar şikâyetçi oldu. Ereğli’nin Aşağıgöndelen mahallesinde ikamet eden Hamiyet Tuna (52) ilçeye göz sağlığı testi için gelenleri duyunca kendisi de muayene olmak istedi. Göz testinin ardından kendisinin katarakt ameliyatı olması gerektiğini öğrenen yaşlı kadın, sağlık merkezlerinin araçları ile Ankara’ya götürüldü. Kendisi gibi onlarca hasta ile birlikte sağlık merkezinde ameliyatı gerçekleştirilen kadın, tavuk döner yedirildikten sonra memleketine geri götürüldü. Ameliyatın ardından gün geçtikçe ağrıları artan kadın, muayene için tekrar Ankara’ya gittiğinde ise herhangi bir problemin olmadığı söylendi. Ardından çeşitli doktorlara giderek muayene olan kadın, çarenin tekrar ameliyat olduğunu öğrendi.

‘DEVLETTEN PARA ALMAK İÇİN…’

Kendisi gibi diğer vatandaşlarında kandırılmamasını isteyen Hamiyet Tuna (52), “Biz göz testi sonrasında hemen ameliyat teşhisi konulmasını beklemiyorduk. Bizi Ankara’ya götürüp ameliyat ettiler. Ameliyata ihtiyacı olmayan insanlara bile devletten para almak için ameliyat teşhisi koyuyorlarmış. Ameliyat sonrası benim ağrılarım arttı. Farklı doktorlara da gittim fakat ağrılarım dinmedi. Şimdi yeniden ameliyat olmayı bekliyorum. Yeniden ameliyat sonrası eski sağlığıma kavuşmayı bekliyorum. Bu sağlık kuruluşu Ereğli’de Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri hasta götürüyor. Sabah erken saatlerde Ereğli Kültür Merkezi önünden araçlara bindirerek hastaları Ankara’ya götürüyorlar. Ereğli’de hastaları Aslan K. Adlı bir büfeci organize ediyor, kendisi aynı zamanda büfecilik yapıyor. Biz bu konu hakkında şikâyette bulunduk. Sağlığımız üzerinden para kazanmak isteyenlere karşı devletimizin bir an önce gerekli müdahalede bulunmasını istiyoruz. Biz yandık eller yanmasın” ifadelerini kullandı.

KÜÇÜKKENDİRCİ: BAKANLIĞA BİLDİRDİK

Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci ise konu ile ilgili bilgisinin olduğunu ifade ederek, “Bu sağlık konusu bize şikâyet olarak aktarıldı. Mağdurlar ile görüştük. Konya’nın ilçelerinden Ankara’ya kendilerini götürdüklerini ifade ettiler. Biz bu teşhisler ve ameliyatlar konusunda problem olduğu kanaatindeyiz. Birçok vatandaş yapılan tetkiklerden memnun olmadıklarını dile getirdiler. Konya İl Sağlık Müdürlüğü olarak konuyu hem Sağlık Bakanlığına hem de Ankara İl Sağlık Müdürlüğüne bildirdik. İlçelerde bulunan sağlık müdürlüklerine de vatandaşın uyarılması ve bu tarz muayene için gelenlere itibar edilmemesi tavsiyesinde bulunduk. Duyarlılığın artırılması ve tedavilerin Konya merkezde tamamlamaları konusunda telkinde bulunduk” diye konuştu. Öte yandan görüşlerini almak için aradığımız Ankara’da bulunan göz merkezi yetkilileri ile yaptığımız görüşme sonucunda konu ile ilgili kendileri gazetemize geri dönüş yapacaklarını belirttiler. Fakat geçen zamanda geri dönüş olmadı. Sami Gediz-Memleket