Göreme Belediyesi'nde toplu sözleşme sevinci

Göreme Belediyesi'nde toplu sözleşme sevinci

Göreme Belediyesi’nde çalışan HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikasına üye işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri...

Göreme Belediyesi’nde çalışan HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikasına üye işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Belediyede görev yapan 17 işçiyi kapsayan anlaşma ile işçilerin sosyal haklarında iyileşmeler sağlanırken, işçi ücretlerinde ilk yıl için yüzde 14, ikinci yıl için ise yüzde 12 artış yapıldı.

İmza töreninde konuşan Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, yapılan anlaşmanın hayırlı olması temennisine bulunarak "İşçilerimizin ve ailelerimizin mutluluğu bizim mutluluğumuz. İmzaladığımız bu sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik de sözleşmenin hayırlı olması temennisiyle Başkan Cingil’e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik toplu iş sözleşmesini imzaladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı