'Gönülden hizmet için yola çıktık'

'Gönülden hizmet için yola çıktık'

Konyalı iş adamlarından Mehmet Ali Genç, MHP'den Karatay Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı oldu. Gönülden hizmet için bu yola çıktığını belirten Genç, "Dava arkadaşlarımın desteklerini bekliyorum" dedi

31 Mart 2019'da yapılacak olan Mahalli İdareler Seçim sürecinin başlamasıyla siyasi partilerde de hareketlilik devam ediyor. Biryandan belediye başkan aday adaylarının başvurularını alan siyasi partiler, diğer yandan da Belediye Meclis Üyeliği için aday adaylık başvurularını değerlendiriyor. Bu kapsamda Konya'nın ve ülkücü hareketin tanınmış işadamlarından Mehmet Ali Genç, Mahalli İdareler Seçimi için Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Karatay Belediyesi Meclis Üyeliği için başvuru yaptı. MHP Karatay İlçe Başkanı Remzi Karaarslan'a aday adaylık başvurusunu teslim eden Genç, MHP'yi Karatay'da ve Konya'da en iyi şekilde temsil etmek için yola çıktığını söyledi. "Ülkücü hareketin içerisinde yıllardır aktif siyaset yapmaktayım. Edindiğim tecrübemi Konya'mız için kullanmak, ülkücü hareketin sesi olmak için Karatay Belediyesi Meclis Üyesi aday adayı oldum" diyen Genç, sözlerine şöyle devam etti, "Hizmet, gönül işidir. Bizim ülkücü hareketin içerisinde öğrendiğimiz en temel ilkelerden birisi budur; davamız ve ülkemiz için gönülden hizmet etmek. Yıllardır ülkücü hareketin bir neferi olarak, gönülden bağlı olduğum davam için, gönülden çalışmalar yaptım. Edindiğim tecrübeleri, daha gür sesle dillendirmek, şehrimize ve hemşehrilerimize en iyi hizmeti sunabilmek adına, ülkücü hareketin ve Konyalı hemşehrilerimin temsilcisi olmak için elimi taşın altına koymaya karar verdim. Bu doğrultuda Milliyetçi Hareket Partisi'nden Karatay Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı oldum. Sefer bizden, zafer yüce Allah'tandır. Çıktığım bu yolda, dava arkadaşlarımın desteklerini bekliyorum" ifadelerini kullandı.

MEHMET ALİ GENÇ KİMDİR?

1980 Konya doğumlu olan Mehmet Ali Genç, Konya'da çeşitli firmalarda orta ve üst düzey yöneticilik yaptı. 2013 yılında Türkiye’nin yedi farklı ilinde 'Bilgin Legal' adı altında aynı fikriyattaki hukukçuları bir araya getirip Uluslararası hukuk alanında çalışmalar yapılmak üzere toplanmış ve bu kurumun Genel Koordinatörlük görevini yapmaya devam etmektedir. Ayrıca, uluslararası çalışmalara da imza atan Genç, 2017 yılında Arabistan'ın önde gelen eğitimci işadamlarında oluşan El-Aleyyani Ticaret Grubu Başkanı ve Suudi Arabistan İç Hac ve Umre Organizasyon Bürosu Genel Müdürü Muhammed Bin Sa’d El-Aleyyani, Suudi Arabistan İslam İşleri Bakanlığı Mekke Bölgesi Cami İnşaat Müdürü ve Fıkıh Aği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mimar Adnan Hadi Aljamal, VAİD Uluslararası Yüksek İdari Danışmanlık Hizmetleri Merkezi Müdürü STK’lar ve Stratejik Planlama Uzmanı Dr. Rabah Abdurrahman Al-Salama, AİRBUS Uzay ve Havacılık Şirketi Uzman VAİD Uluslararası Yüksek İdari Danışmanlık Hizmetleri Merkezi Danışmanı Saeed Ali Alzahrani, Ümmül-Kura Üniversitesi Eğitim İşleri Enstitüsü Temsilcisi ve Av. Ali Bin El-Gamidi Group Uluslararası Hukuk Hakemi Doç. Dr. Abdullah Albasheeri, Afrikan Quality Institute Danışman Üyeleri, Ümmül-Kura Üniversitesi Uzman Eğitimcileri'nden oluşan heyeti, Konya sanayisi ve Selçuk Üniversitesi ile buluşturmuş ayrıca İstanbul’da turizm ve uluslararası hukuk alanında bir çok görüşmeler yaparak Suudi  Arabistan ve Konya arasında köprüler atılmasına vesile olmuştur. Siyasi hayatına merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun yönetiminde başlamış olup, o günden bu yana siyasetle hep iç içe olmuş, Konya ve ülkeye katkı sağlamayı ilke edinmiştir. Genç, evli ve dört çocuk babası olup Arapça ve Almanca bilmektedir.