Gölbaşı Kaymakamı Arslan, vatandaşın mağduriyetini giderdi

Gölbaşı Kaymakamı Arslan, vatandaşın mağduriyetini giderdi

ANKARA (AA) - Gölbaşı Kaymakamı Şahin Arslan, ilçedeki "ortak fatura ödeme noktası"na ödeme yaptıkları halde ev ve iş yerlerinin elektriği kesilen vatandaşların...

ANKARA (AA) - Gölbaşı Kaymakamı Şahin Arslan, ilçedeki "ortak fatura ödeme noktası"na ödeme yaptıkları halde ev ve iş yerlerinin elektriği kesilen vatandaşların yaşadığı mağduriyeti giderdi.

Gölbaşı'nda bulunan "ortak fatura ödeme noktası"nı işleten ve kimliği belirlenemeyen kişi, ENERJİSA ile sözleşmesi bitmesine rağmen vatandaşlardan fatura tahsilatı yapmaya devam etti.

Topladığı paraları enerji şirketine aktarmak yerine kendi hesabında biriktiren şahsın faturaları ödememesi nedeniyle vatandaşlar mağdur oldu.

Bunun üzerine faturalarının karşılığında ücret yatırdıkları ödeme noktasına giden vatandaşlar, iş yeri sahibine ulaşamadı.

Daha sonra Gölbaşı Kaymakamlığı Tüketici Hakları Hakem Heyeti Başkanlığına müracaat eden ve Gölbaşı Kaymakamı Şahin Arslan ile makamında bir araya gelen vatandaşlar, mağduriyetlerinin giderilmesi talebinde bulundu.

Bunun üzerine Kaymakam Arslan, ENERJİSA yetkilileriyle görüşerek, vatandaşların mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Yapılan görüşmelerin sonunda ödeme yaptığına dair elinde makbuzu olan vatandaşların ev ve iş yerlerine yeniden elektrik verildi.

Yapılan incelemede, vatandaşları mağdur eden fatura ödeme noktasının, ENERJİSA ile yaptığı sözleşmenin 23 Haziran'da sona ermesine rağmen vatandaşlardan ücret almayı sürdürdüğü belirlendi.

Güvenlik güçleri, vatandaşların şikayeti üzerine iş yeri sahibinin bulunması için çalışma başlattı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :