Gol yok, puan var

Gol yok, puan var

Torku Konyaspor, Ç.Rizespor ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı. Maç boyunca topu ayağında tutan Aykut Kocaman ve talebeleri, aradığı golü bir türlü bulamayınca 1 puana razı oldu

Spor Toto Süper Lig’in 13. hafta açılış maçında Torku Konyaspor, Ç.Rizespor’a konuk oldu. Son oynadığı Galatasaray ve Osmanlıspor maçını kazanan Ç.Rizespor’a karşı dirençli bir oyun sergileyen temsilcimiz, aradığı golü bir türlü bulamadı. Maçın son bölümlerinde Ömer Şişmanoğlu ile gole yaklaşan Kartallar, eline geçen fırsatları değerlendiremedi ve maç başladığı gibi golsüz berabere sonuçlandı.  Kapanan Rize savunmasını açmakta zorluk çeken Aykut Kocaman ve talebeleri, sürekli pas yaparak 1 puana razı bir görün çizdi. Hücum hattında etkili olamayan yeşil-beyazlılar, haftayı 20 puanla kapadı.

VUKOVİC’TEN BÜYÜK HATA
Karşılaşmanın 59. dakikasında Jagos Vukovic yürekleri ağızlara getirdi. Sırp futbolcu, orta sahada oyun kurmaya hazırlanırken rakibin baskısıyla karşılaştı. Eli ayağına dolanan Vukovic, topu kanatlara yollamak yerine geriye attı. Ali Turan’ın kontrol edemediği topu Kweuke araya girerek aldı. Bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Kweuke, topu Serkan’ın üzerine vurdu. Golcü oyuncu, Serkan’dan dönen topu yeniden kaleye gönderdi ancak gole giden topu temsilcimizin tecrübeli stoper Ali Turan güçlükle çıkardı. Pozisyon sonrası teknik heyet ve futbolcular, Ali Turan’ı tebrik ederken, Vukovic’e ise ateş püskürdüler.

TRAORE ANTALYA MAÇINDA YOK
Torku Konyaspor’un Fildişi Sahilli Futbolcusu Abdou Razack Traore, Ç.Rizespor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Traore, hafta sonu Konya’da oynanacak Antalyaspor maçında forma giyemeyecek. Bu arada Aykut Kocaman, dünkü maça 2 farklı isimle çıktı. Kart cezalısı Alban Meha’nın yerine daha rahat savunma yapabilmek için Uğur İnceman’ı monteleyen Kocaman, sol bekte ise Mehmet Uslu’dan vazgeçmedi. Geçen haftaki performansıyla dikkatleri üzerine çeken Abdülkerim’e ikinci bir şans vermeyen tecrübeli hoca, kilolarıyla dikkat çeken Sissoko’ya bu hafta da forma verdi. Sissoko, maçın ikinci yarısını yedek kulübesinde izledi. 

Stat: Çaykur Didi

Hakemler: Bülent Yıldırım, Asım Yusuf Öz, Fevzi Demirhan

Çaykur Rizespor: Itandje, Orhan Ovacıklı, Oboabona, Ertuğrul Ersoy, Eren Albayrak, Makiadi, Koray Altınay, Mehmet Akyüz (Dk. 90+2 Ümit Korkmaz), Ahmet İlhan Özek (Dk. 81 Tuszynski), Cheveliar (Dk. 68 Deniz Kadah), Kweuke

Torku Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Ali Turan, Vukovic, Ömer Ali Şahiner, Ali Çamdalı, Mehmet Uslu, Uğur İnceman, Sissoko (Dk. 46 Halil İbrahim Sönmez), Holmen, Traore (Dk. 85 Vedat Bora), Rangelov (Dk. 68 Ömer Şişmanoğlu)

Sarı kartlar: Dk. 24 Ali Turan, Dk. 69 Traore, Dk. 90+2 Holmen (Torku Konyaspor),  Dk. 66 Oboabona, Dk. 70 Ertuğrul Ersoy (Çaykur Rizespor)