Girişimci İşadamları Vakfı Konya'da sergilenen projeleri İstanbul’da yatırımcılarla buluşturdu

Girişimci İşadamları Vakfı Konya'da sergilenen projeleri İstanbul’da yatırımcılarla buluşturdu

Girişimci İşadamları Vakfı, 3-4 Kasım'da Konya’da sergilenen projeler ve proje sahiplerini, İstanbul’da yatırımcılarla buluşturdu. Girişimcilere tavsıyelerde bulunan GİV Genel Başkanı Mehmet Koç, her yeni projenin Türkiye'nin gücünü artıracağını vurguladı

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV), 3-4 Kasım 2023 tarihlerinde Konya’da düzenlenen Girişimci Buluşmasında sergilenen projeleri ve proje sahiplerini, İstanbul’da yatırımcılarla buluşturdu. Programda konuşan GİV Genel Başkanı Mehmet Koç, “Girişimcilere şunu öneriyoruz, mutlaka önce şirket kurun. Ülkemizin gücüne katkınız olsun. Bir girişimci tek başına birçok şeyi değiştirebilir” ifadesini kullandı.

giv4.jpeg

Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) tarafından düzenlenen, “Yatırımcı Girişimci Buluşması”, 23 Aralık 2023 Cumartesi günü Bahariye Mevlevihanesi’nde Vakıf Merkezi’nde gerçekleştirildi.

GİV tarafından organize edilen ve 3-4 Kasım 2023’de Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde “Fikirden Girişime” temasıyla yapılan etkinlikte projelerini sergileyen girişimciler, İstanbul’da yatırımcılarla buluşturuldu.

giv3.jpeg

Yüksek değerleme alan ve ödüllü projelerin sahipleri, Yatırımcı Girişimci Buluşması’nda, yatırımcılara projelerini sundular.

“Yatırımcı Girişimci Buluşması”nın açış konuşmasını yapan Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Genel Başkanı Mehmet Koç, hedeflerinin Türkiye’nin girişimci sayını, proje sayısını ve bu alandaki niteliği artırmak olduğunu söyledi.

giv-genel-baskani-mehmet-koc.jpeg

Her projenin Türkiye’yi daha güçlü hale getireceğini belirten Mehmet Koç, “Her projenin büyük önemi var. Gerek ihracata konu olsun, gerek ithalatı ikame etsin, gerek üretim olsun, her projenin bizim için çok büyük değeri vardır” dedi.

GİV’in çalışmaları hakkında bilgi veren Koç şöyle konuştu: “Girişimcilere şunu öneriyoruz, mutlaka önce şirket kurun. Ülkenin gücüne katkınız olsun. Bir girişimci tek başına birçok şeyi değiştirebiliyor. Bu çok kıymetli bir şeydir. Eğer şirket kurarsanız ömrünüz uzun olur. Sebat ederseniz bunu başarırsınız. Biz her projenin başarılı olması için destek veriyoruz. Proje sahibinin de çok çalışması ve risk alabilmesi gerekir. Bizler GİV olarak girişimcilik ekosistemini geliştirmeye çalışıyoruz. Yatırımcıların girişimcilerle bir araya geleceği ortamı oluşturuyoruz.”

giv5.jpeg

E-SULAMADAN YAPAY ZEKA HUKUKUNA KADAR ÇOK SAYIDA PROJE İLGİYLE İZLENDİ

Yüksek değerleme alan ve ödüllü projelerin sahipleri, kendilerine ayrılan süre içinde sunumlarını gerçekleştirdiler. Projelerin büyük bölümünün yapay zeka, yazılım ve nano teknoloji tabanlı çalışmalar olması dikkat çekti. Tarımsal sulamadan, yapay zeka hukukuna kadar değişik konulardaki projeler ilgiyle izlendi.

GİV Genel Başkanı Mehmet Koç, proje sahiplerinin projelerinin sunumunu yapmasının ardından yaptığı değerlendirme konuşmasında da, projelerde eşleştirmeler yapacaklarını anlattı. Mehmet Koç: “Her projeyi yatırımcıyla buluşturmak için çalışıyoruz. Bunun yanısıra girişimcilerin ihtiyaç duyduğu fon için kaynak oluşturmak istiyoruz. Bu doğrultuda girişim sermayesi yatırım fonu gündemimizdeki çalışmalardan biridir” dedi.

giv2.jpeg

GİV, PROJELERİ 1 MİLYON TÜRK LİRASI İLE ÖDÜLLENDİRMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türkiye Girişimci Buluşması kapsamında gerçekleştirilen 10. GİV Girişimcilik Ödül töreni Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde yapılmış, 11 dalda 15 ödül verilmişti. Girişimci İşadamları Vakfı (GİV), 6 girişim fikri ve projeyi toplam 1 milyon Türk Lirası ödülle desteklemişti. Konya’daki GİV Girişimci Buluşmaları’na 400’ün üzerinde girişimci, projeleriyle katılmıştı.

giv6.jpeg

giv.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.