Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan:

Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan:

"Bu sezon fındık fiyatını üretici kendi belirleyecek. Çünkü güç onların elinde. Bir kilogram fındık altın kadar değerli"

GİRESUN (AA) - Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, bu sezon fındık fiyatını üreticinin kendisinin belirleyeceğini ifade etti.

Karan, yaptığı yazılı açıklamada, yeni mahsul fındık hasadının sürdüğü Giresun'da fındığın kilogramının pazarda 12 liradan işlem gördüğünü belirtti.

Rekolte azlığı nedeniyle bugünlerde fındık fiyatı tartışmalarının da başladığını kaydeden Karan, "Fındıkta bu yıl fiyat beklentisi çok büyük. Şimdiden telaffuz edilen rakamlar oldukça yüksek seviyelerde. Üretici bu yıl az olan ürününü iyi bir fiyattan paraya çevirmek istiyor. Bu sezon fındık fiyatını üretici kendi belirleyecek. Çünkü güç onların elinde. Bir kilogram fındık altın kadar değerli." ifadelerini kullandı.

Karan, gelecek yıldan itibaren tahmini fındık rekoltesinin hasattan kısa bir zaman önce yapılmasını istediklerini aktararak, şunları kaydetti:

"Mevsimsel değişiklikler ve son birkaç yıldır ürünümüze musallat olan küllenme hastalığı rekolte tespitinde yanılmalara neden olmaktadır. Bu yıl haziran ayında yapılan rekolte tespitinden örnek verecek olursak, yapılan tespitin ardından fındıkta büyük kayıp meydana geldi. Rekolte tespitinin en sağlıklı bir şekilde yapılması için bundan sonraki yıllarda temmuz ayını öneriyoruz. Çünkü küllenme hastalığı fındıkta kayıplara yol açmakta ve hastalığa bağlı olarak en fazla dökülme haziran ayında gözükmektedir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :