Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan:

Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan:

"Emanete fındık bırakmak isteyen üreticilerimize, FİSKOBİRLİK veya Giresun Ticaret Borsası tarafından yapımı tamamlanan Fındık Lisanslı Deposu ve Fındık İhtisas Borsasını öneriyoruz"

GİRESUN (AA) - Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, ürünlerini emanete bırakmak isteyen üreticilerin bu konuda FİSKOBİRLİK veya Giresun Ticaret Borsası tarafından yapımı tamamlanan Fındık Lisanslı Deposu ve Fındık İhtisas Borsasını tercih etmelerini istedi.

Karan, yaptığı yazılı açıklamada, Giresun ve yöresinde yeni mahsul fındık hasadının halen sürdüğünü belirtti.

Ağustos ayının ortalarından itibaren de hasat edilen fındığın pazara inmeye başlayacağını tahmin ettiklerini kaydeden Karan, çiftçilerin ürünlerine sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

Karan, bu sezon, fiyatların olumsuz etkilenmesine neden olan emanet fındık sistemine karşı ciddi mücadele yürüteceklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Kesinlikle üreticilerimizden emanete fındık bırakmamalarını istiyoruz. İmkanı olanlar kendilerince uygun yerde fındıklarını bekletsin. Uygun deposu olmayanlar için de FİSKOBİRLİK veya Giresun Ticaret Borsası tarafından yapımı tamamlanan Fındık Lisanslı Deposu ve Fındık İhtisas Borsasını öneriyoruz. Üreticilerimiz gönül rahatlığıyla bu iki kuruma fındıklarını emanet bırakabilir."

Üreticilerin mutlaka FİSKOBİRLİK ile Fındık Lisanslı Deposu ve Fındık İhtisas Borsasını desteklemeleri gerektiğini, bu kurumlara sahip çıkmalarının kendi menfaatlerine olacağını kaydeden Karan, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bilindiği gibi FİSKOBİRLİK fındık ve fındık üreticisinin bugüne kadar sigortası olmuş, bundan sonra da olmaya devam etmektedir. Birlik kadar fındık ve üretici için önemli bir başka kurum ise Giresun Ticaret Borsası tarafından yapımı tamamlanan Fındık Lisanslı Deposu ve Fındık İhtisas Borsasıdır. Önümüzdeki aydan itibaren faaliyete geçecektir. Bu proje Türk fındığı açısından son derece önemli bir projedir. Bundan sonra fındığın kalbi Giresun’da atacaktır. Üretici olarak bu projeye sahip çıkar destek olursak ürünümüz değer görecek ve birilerinin kontrolü altında olmayacaktır."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :