Gine Bissau'da hükümet görevden alındı

Gine Bissau'da hükümet görevden alındı

Cumhurbaşkanı Jose Mario Vaz, "cumhuriyet kurumlarının normal işleyişini önleyen ciddi siyasi kriz gözlemlediği" gerekçesiyle hükümetin görevine kararnameyle son verdi

DAKAR (AA) - Batı Afrika ülkesi Gine Bissau'da, cumhurbaşkanlığı seçimine bir aydan az bir zaman kala hükümetin görevden alındığı bildirildi.

Devlet radyosunda okunan cumhurbaşkanlığı kararnamesinde, Cumhurbaşkanı Joze Mario Vaz'ın "cumhuriyet kurumlarının normal işleyişini önleyen ciddi siyasi kriz gözlemlediği" gerekçesiyle hükümetin görevine son verdiği belirtildi.

Vaz'ın kararından kısa süre önce Başbakan Aristide Gomes, bir "darbe projesinin" varlığına ilişkin açıklamada bulunmuştu.

- 4 yıldır siyasi kriz devam ediyor

Öte yandan, muhalefetin hafta sonu, 24 Kasım'da yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik şeffaflık talebi üzerine düzenlediği gösterilerde çok sayıda kişi hayatını kaybetti ve birçok kişi de yaralandı.

Yaklaşık 2 milyon nüfuslu Gine Bissau, 4 yıldır siyasi krizle mücadele ediyor. Bağımsızlığını 1974'te kazanan ülkede, o tarihten bu yana 4 darbe, 16 darbe girişimi ve çok sayıda hükümet değişikliği yaşandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :