Gına geldi!

Gına geldi!

Ağızlarına sakız etmişlerdi! Şimdi de şantaj ve tehdit malzemesi yaptılar. Galatasaray Kulübü yöneticisi Abdürrahim Albayrak hem de Fenerbahçe’yle yaptıkları maç sonrası konuyu yine Galatasaray-Konyaspor maçına getirdi.

 

Yıllarca Anadolu kulüplerinin hakem hatalarıyla 3 büyükler karşısında haklarının yenildiği herkesin kabul ettiği tartışmasız bir olgu iken her sezon, her takım lehine ve aleyhine çok sayıda hata yapılırken, hakemleri eleştirmeyen tek bir kulüp yokken, Galatasaray Kulübü, Konyaspor maçında yeşil-beyazlılar lehine verilen tartışmalı penaltı sonrası adeta cıngar çıkarmıştı

 

Konu tam kapanmış derken Galatasaray Kulübü yöneticisi Abdürrahim Albayrak hem de Fenerbahçe’yle yaptıkları maç sonrası konuyu yine Galatasaray-Konyaspor maçına getirdi.“Galatasaray-Konyaspor maçının VAR kayıtları elimizde. Görüntü de var ses de var.  Bildiğim şeyler var” diyen Albayrak, penaltıyı tehdit ve şantaj malzemesi haline getirdi

 

Türkiye’de sanki tartışmalı tek pozisyonmuş gibi verilen penaltı kararının tekrar tekrar gündeme getirilmesinden ve Konyaspor’un adının geçirilmesinden duydukları rahatsızlığı dile getiren yeşil-beyazlı taraftarlar, “Ne penaltı pozisyonuymuş. Artık gına geldi. VAR kayıtları ellerindeymiş. Açıklasınlar öğrenelim. TFF tüm maçların VAR kayıtlarını açıklasın. Futbolseverler varsa dönen dolaplar öğrensin. Konyaspor’un da adını böyle olaylarla ağızlarına alıp durmasınlar” diyerek tepki gösterdi

 

gina-geldi-(1).jpg

Süper Lig’in ilk devresinde Atiker Konyaspor’un Galatasaray’la deplasmanda 1-1 kaldığı maçta verilen tartışmalı penaltı sonrası sarı-kırmızılı kulüp, Süper Lig’de sadece Galatasaray’ın aleyhine hakem hatası yapılıyormuş gibi bir havayla adeta kıyameti koparmıştı. TFF, daha önce benzeri olmayan ve hiç bir kulübe yapmadığı bir uygulamaya imza atarak Galatasaray’a özel maçın hakemleri Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya ilgili ceza verildiğini açıklamıştı. Bunun üzerine 17 Süper Lig kulübü, uygulamaya yönelik sert bir açıklama yapmış, TFF’yi bir kulüple ilgili ayrımcılık yapmamaya, adaletli davranmaya davet ederek aksi takdirde adaleti sağlama noktasında gerekli önlemleri Kulüpler Birliği’nin alacağını belirtmişti.

 

AYLAR SONRA YENİDEN GÜNDEMDE

Günlerce spor kamuoyunun gündeminde kalan bu olay artık mazide kalmış denirken kendini 17 kulübün üzerinde gören tavırlarını sürdüren Galatasaray Kulübü, hafta sonu oynanan Fenerbahçe maçı sonrası konuyu tekrar gündeme getirdi. Kadıköy’de berabere biten maç sonrası açıklama yapan Galatasaray Kulübü Yöneticisi Abdürrahim Albayrak, “Bugün yine hakemler bizim aleyhimize kararlar verdi. Konyaspor maçında da benzer şeyler yaşanmıştı. Konyaspor maçında yardımcı hakem ısrarla penaltı pozisyonunun temiz olduğunu söylüyor ama hakem yine de penaltı veriyor. Galatasaray-Konyaspor maçının VAR kayıtları elimizde. Görüntü de var ses de var” diyerek bir penaltı olayını şantaj ve tehdit malzemesi haline getirdi. Albayrak aynı konuşmasında Çaykur Rizespor’un sahasında Göztepe’yi 1-0 yendiği maçta ev sahibi ekip aleyhine haksız sarı kart gösterildiğini belirterek Medipol Başakşehir üstü kapalı olarak takımının şampiyon yapılmak istendiğini ima etti.

gina-geldi-(2)-001.jpg

gina-geldi-(3)-001.jpg

GÜMÜŞDAĞ’DAN SERT TEPKİ:

VAR’I NASIL ELDE ETTİLER AÇIKLAMAK ZORUNDALAR

Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Albayrak'ın Fenerbahçe derbisi sonrasında yaptığı açıklamalara çok sert cevap verdi. Albayrak'ın VAR kayıtlarının elinde olduğunu açıklamasına cevap veren Gümüşdağ, " Orada söylediği çok enteresan bir şey var: 'VAR'ın kayıtları elimizde.' TFF dışında VAR kayıtları kimsenin elinde olamaz. Demek oluyor ki bu hukuk dışı elde edilmiş. Eğer hukuk dışı elde edilmişse, ki elde edildiğini söylüyor, hukuk müşavirlerine 'İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gerekli suç duyurusunda bulunun' dedim. Çünkü bu çok tehlikeli bir durum. TFF'ye de çağrıda bulunuyorum, rakip takım yöneticisi, Konyaspor maçının kayıtlarının elinde olduğunu söylüyor ve 'Bildiğim şeyler var' diyor. Bunu açıklamak zorunda. Dolayısıyla yarın TFF acilen bir araştırma komisyonu kurmalı ve federasyonun içinde eğer bu tür kayıtların kendi personeli tarafından el altından verilme durumu varsa onlarla da ilgili görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunulmalı. Acilen bunun arkasında olunması gerekiyor, biz bunun takipçisiyiz” dedi. Gümüşdağ ayrıca kulüp olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na da suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

KONYASPORLU TARAFTARLAR:

KONYASPOR’UN ADINI BÖYLE OLAYLARLA ANMASINLAR

Türkiye’de sanki tartışmalı tek pozisyon gibi Konyaspor’a verilen penaltının tekrar tekrar gündeme getirilmesinden ve Konyaspor’un da adının geçirilmesinden duydukları rahatsızlıkları dile getiren yeşil-beyazlı taraftarlar, “Galatasaray kendini 17 kulüpten büyük görmeye devam ediyor. Türkiye’de her kulübün aleyhine ve lehine kararlar veriliyor. Türkiye’de herkes hakem yönetiminden şikayetçi. Bir tek Galatasaray değil. Canı yanan feryat ediyor. Konyaspor’un aleyhine verilen onca karar varken bir pozisyonun ısıtılıp ısıtılıp gündeme getirilmesinden artık gına geldi. Galatasaray, maçlarında lehlerine hataların hesabını versin. VAR kayıtları ellerindeymiş. Açıklasınlar herkes öğrensin. Hem Galatasaray’ın ayrıcalığı ne? TFF tüm maçların VAR kayıtları açıklansın. Maçlarda ne olup ne bitiyormuş varsa dönen dolap herkes öğrensin. Konyaspor’un da adını böyle bir olaylarla anmaktan vazgeçsinler” diyerek tepki gösterdi.

mustafa-cengiz.jpg

Mustafa Cengiz’den geri adım:
KAYIT YOK, DUYUM ŞEKLİNDE

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, katıldığı televizyon programında Abdürrahim Albayrak’ın “Konyaspor maçının VAR görüşmeleri elimizde” şeklindeki açıklamalarıyla "Abdurrahim beye gelen bilgi, duyum şeklinde. Orada direnmenin nedenlerinden birinin yan hakem olduğu söylendi, iddia bu. Bu konuda elimizde yazılı bir belge, kayıt yok. Konyaspor maçının kayıtlarını bize değil kamuoyuna açıklanmasını istedik. Cevap verilmedi. 15 gün cevapsızlık süresi var. Cevap gelmeyince IFAB'a başvurduk. Bize gelen yanıtı söylüyorum: Bu konuda yerel federasyon yetkilidir. IFAB açıkça TFF bunu açıklayabilir diyor" dedi.

MHK BAŞKANIYLA GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ile bazı yöneticiler dün, TFF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik ile görüştü. Cengiz, “Görüşme, "Kara Pazar'la ilgiliydi diyebilirim. abri Bey, Mustafa Bey ve Muhittin Bey'le görüştük. VAR kayıtlarının görüşmelerini talep ettik” ifadelerini kullandı. Görüşme yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. “Demek ki Fenerbahçe, Beşiktaş, Konyaspor, Erzurumspor, Süper Lig’de isteyen her kulüp başkanı, canı yandığı zaman MHK başkanıyla görüşebilecek” değerlendirmeleri yapıldı.

Etiketler :