Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Eker:

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Eker:

"Koalisyon hükümeti istikrarsızlıktır ve bu durum Türkiye'yi resmen batırdı" - "Yeter ki Türkiye, istikrar içerisinde barışı tesis edebilsin. Bunu yaparsak Türkiye, Diyarbakır düze çıkar. Türkiye istikrar içerisinde büyürse sorununu çözer, barış memleketi

DİYARBAKIR (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, koalisyon hükümetlerinin istikrarsızlığa neden olduğunu belirterek, "Bu durum Türkiye'yi resmen batırdı. Yeter ki Türkiye, istikrar içerisinde barışı tesis edebilsin. Bunu yaparsak Türkiye, Diyarbakır düze çıkar. Türkiye istikrar içerisinde büyürse sorununu çözer, barış memleketi haline gelir" dedi.

Bakan Eker, AK Parti Diyarbakır milletvekili adaylarıyla merkez Kayapınar ilçesindeki Oto Tamircileri 3. Küçük Sanayi Sitesinde esnafı ziyaret etti.

Ekonomik büyümenin istikrarla olacağını vurgulayan "Koalisyon hükümeti istikrarsızlıktır ve bu durum Türkiye'yi resmen batırdı" diye konuştu.

Türkiye'yi tekrar maceraya sürükleyip, koalisyon günlerine götürmek isteyenlerin olduğunu ifade eden Eker, buna dikkat edilmesi gerektiğini aktardı.

"Koalisyon demek istikrarsızlık, insanların birbirleriyle kavga etmesi demektir. Bununla ne hayırlı bir adım atılır ne de bir teşebbüs yapılabilir" diyen Eker, bunun geçmişte acı örneklerinin yaşandığını ve görüldüğünü belirtti.

Eker, istikrarla yatırımların daha kolay yapılabildiğine dikkati çekerek, şunları dile getirdi:

"Yeter ki Türkiye, istikrar içerisinde barışı tesis edebilsin. İşin sırrı ve esası budur. Bunu yaparsak Türkiye, Diyarbakır düze çıkar. Bu şehre son 12 yılda yaklaşık 3 katrilyon sadece tarımdaki desteklerle nakit para geldi. Cumhuriyet tarihinin ilk organize besi bölgesi Diyarbakır'a yapıldı. Barış gelince siyasi ve ekonomik istikrarla sanayi ve ticaret siteleri mümkün olur. Türkiye istikrar içerisinde büyürse sorununu çözer, barış memleketi haline gelir."

- "Silvan Barajı'nı niye bombalıyorsun"

Bölgede yatırımları engellemek isteyenlerin olduğunu anlatan Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Silvan Barajı'nı niye bombalıyorsun? Niye adamları kaçırıyorsun? Niye şantiyeyi basıp, makineleri yakıyorsun? Bu işleri geciktiriyor. Şantiyedekiler, orada çalışan mühendisler ister istemez korkuyor. Bunun buradaki vatandaşa zararı var. Barajın yapılmasıyla bir yılda burada iki ürün alınması refah artışı ve zenginlik demektir. Yani bu insanlar zengin olacak. Bu insanlar zengin olursa bunun kime ne zararı var? Bize, Diyarbakırlıya, Türkiye'ye hiçbir zararı olmaz."

Eker, seçmene baskı yapmanın büyük bir hata olduğuna değinerek, baskı olmadan insanların hür iradesiyle oylarını kullanması gerektiğini söyledi.

- "Halktan oy almışsan halka karşı sorumlusun"

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın kenti ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamak için havalimanına gitmediğini hatırlatan Eker, şöyle dedi:

"Bir kente cumhurbaşkanı geliyor ve belediye başkanı onu alanda karşılamak istiyor. Sonra biri telefon açıyor, 'Hayır, sen cumhurbaşkanını karşılamaya gitmeyeceksin' diyor. Belediye başkanı bunu yerine getirmek mecburiyetinde hissediyorsa kendini o zaman burada biz özgürlükten bahsedemeyiz. Burada demokrasi yok, vesayet var demektir. Halktan oy almışsan halka karşı sorumlusun. Onun için burada sorun var. Biz diyoruz ki genel seçimlerde merkezi hükümete bu sorun taşınmasın. Hiç değilse orada istikrar olsun."

- "Bu, Kemal Bey'in ilk gafı değil son da olacağına benzemiyor"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Kars'ta gerçekleştirdiği mitingde, "Et ve Balık Kurumunu yeniden yapılandıracağız. Adı, 'Et ve Süt Kurumu' olacak. Sadece ve sadece besicilerimize hizmet edecek" sözlerinin hatırlatılması üzerine Bakan Eker, "Sürekli gaf yapıyor. Bu, Kemal Bey'in ilk gafı değil son da olacağına benzemiyor. Türkiye gerçeklerinden habersiz, bilmiyor. Eline bir şeyler veriyorlar. O da bilmediği halde konuşuyor" şeklinde konuştu.

Eker, 2013'te Et ve Balık Kurumunu, Et ve Süt Kurumuna dönüştürdüklerini anımsatarak, "Olan bir şeyi, 'iktidara gelirsek yapacağız' dedi. Haberi yok ki bunların yapıldığından. Dünyadan haberi yok. Bunun farkına varması için kendisine çalar saat hediye etmek lazım" dedi.

- "Et ve Balık Kurumunu özelleştirme kapsamından çıkardık"

Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) döneminde Et ve Balık Kurumunun özelleştirme kapsamına alındığını, 17 kombinenin özelleştirildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Biz göreve gelince Et ve Balık Kurumunu özelleştirme kapsamından çıkardık. 130 milyon liranın üzerinde de yatırım yapıp, yeni kombineler açtık. Kurumu tekrar hayata geçirdik. 2013 yılında da bunu, 'Et ve Süt Kurumu' olarak değiştirdik" ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı