Gezici Festival 22. yılında yollarda

Gezici Festival 22. yılında yollarda

Ankara Sinema Derneğince bu yıl 22'ncisi düzenlenen "Gezici Festival"de uluslararası yankı bulan filmler ilk gösterimleriyle izleyicinin karşısına çıkacak

ANKARA (AA) - Ankara Sinema Derneğince bu yıl 22'ncisi düzenlenen "Gezici Festival"de uluslararası yankı bulan filmler ilk gösterimleriyle sinemaseverlerle buluşacak.

22. Gezici Festival, 25 Kasım-7 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek etkinlikte, "Dünya Sineması" bölümü ile bu yıl da farklı ülkelerden en yeni ve çarpıcı filmleri beyaz perdeye taşıyacak.

Gezici Festival Basın Koordinatörü Zeynep Tuğrul Özel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye sinemanın en seçkin filmlerinin Gezici Festival ile taşındığını belirtti.

Festivalin bu sene 22'inci yaşını kutladığını ifade eden Özel, "Gezici Festival, Dünya sinemasının ses getiren son filmlerini, ziyaret ettiği şehirlere ilk getiren olmak amacıyla 22 yıl boyunca, 5 ülke, 24 şehir ve 58 bin 43 kilometre yol katetti. Bu sene de aynı amaçla yola çıkıyoruz. Türkiye'deki sinemaseverleri 22'inci yolculuğumuzda, rotamızdaki şehirlerde ilk gösterimlerini yapacak filmler, yönetmenlerle söyleşiler, atölye çalışmaları ve nice sürprizler bekliyor." diye konuştu.

- Kiarostami, "Yarım Kalan Sözler" ile anılacak

Festival kapsamında, 4 Temmuz'da hayatını kaybeden dünyaca ünlü İranlı yönetmen, senarist ve yapımcı Abbas Kiarostami, "Yarım Kalan Sözler" bölümü ile anılacak.

Gezici Festival'in özel gösteriminde izleyiciyle buluşacak film, "Abbas Kiarostami ile 76 dakika ve 15 saniye" (76 Minutes and 15 seconds with Abbas Kiarostami) ismini taşıyor.

Film, Kiarostami'nin çalışma ortağı ve yakın arkadaşı, görüntü yönetmeni Seyfullah Samadian'ın imzasını taşıyor.

Dostu Kiarostami'nin 10 yılı aşkın süre boyunca farklı evrelerini filmlere alan Samadian, Kiarostami'nin ölümünün ardından zengin arşivi içerisinden 76 dakikalık bir özet çıkarıyor.

Film, festival kapsamında ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler