Genel Seçimlere Doğru

Genel Seçimlere Doğru

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan:

ANTALYA (AA) - Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan, seçim öncesi bazı muhalefet partilerinin koalisyon planları yapmaya başladığını belirterek, "Koalisyon, bu ülkenin karanlık günlere geri dönmesi demektir. Bir koalisyon döneminin başarılı olduğunu bana söyleyebilir misiniz?" dedi.

Elvan, Akdeniz Özel Sağlık İşletmeleri Derneği (AKSİD) üyeleriyle kentteki  bir otelde bir araya geldi. Burada konuşan Elvan, dünyada çok hızlı bir değişim ve dönüşümün yaşandığını söyledi.

Yaşanan değişim ve dönüşüme ayak uyduran ülkelerin rekabet güçlerinin ve refah düzeylerinin artacağını ifade eden Elvan, değişim ve dönüşüm hızına ayak uydurulamadığı zaman ise ciddi sıkıntılar yaşanacağını kaydetti.

Türkiye'de 2002 öncesi dönemlerde sosyal güvenlik sistemi alanında ciddi krizler yaşandığını ve sistemin batma noktasına geldiğini vurgulayan Elvan, hastaneye gidip muayene olmak isteyen insanların muayene olamadığını, günlerce randevu, hastanelerde de saatlerce sıra beklendiğini dile getirdi.

Vatandaşlara büyük vaatlerde bulunan partilerin de ülkenin sistemini "allak bullak" ettiğini savunan Elvan, şöyle konuştu:

"O dönemdeki partiler bugün muhalefet partilerinin yaptığı gibi (o 3 verirse ben 5 veririm) şeklinde bir açık artırmaya gittiler. Şu anda da bir para dağıtma kampanyası başlatıldı. Muhalefet partileri birbirleriyle yarışıyorlar. Onlar farklı bir kulvarda gidiyor, biz farklı bir kulvarda gidiyoruz. O dönemde birileri çıktı dedi ki (o 45 yaşında emekli ediyorsa ben 38 yaşında emekli edeceğim). İnsanın en verimli çağında vatandaşlarımızı emekli ederek ülkenin sistemini allak bullak ettiler. Aktüel sistemleri tamamıyla bozdular, Türkiye batma noktasına geldi."

- "Koalisyon, partilerin birbirleriyle kavgası demektir"

Seçim öncesi muhalefet partilerinin koalisyon planları yapmaya başladıklarına dikkati çeken Elvan, koalisyonun ülkenin karanlık günlere geri dönmesi demek olduğunu söyledi.

Elvan, "Bir koalisyon döneminin başarılı olduğunu bana söyleyebilir misiniz? Koalisyon, partilerin birbirleriyle kavgası demektir. Koalisyon, bakanların birbiriyle ile kavga etmesi demektir. O dönemde 6 ay bakanlar kurulunun toplanamadığı olurdu" diye konuştu.  

Elvan, daha sonra Konyaaltı Efeler Parkı'nda düzenlenen Akdeniz Şifa Hastahanesi'nin geleneksel pikniğine katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı