Genel seçime doğru

Genel seçime doğru

CHP Yozgat teşkilatı, milletvekili adaylarını tanıttı

YOZGAT (AA) - CHP Yozgat İl Başkanlığınca düzenlenen toplantıyla milletvekili adayları tanıtıldı.

İl binasında düzenlenen toplantıda konuşan CHP Yozgat İl Başkanı Ali Keven, seçmenin 2002’den bu yana AK Parti'ye yüksek düzeyde oy vererek destek olduğunu söyledi.

AK Parti iktidarları döneminde Yozgat'ın yeterli hizmet almadığını savunan Keven, 200 binin üzerinde göç verdiğini, nüfusunun 684 binden 430 binlere düştüğünü ifade etti.

Yozgat'ın her zaman mevcut siyasi iktidara yüzde 50’nin üzerinde oy veren ilk beşin arasında bulunduğunu dile getiren Keven, "Kalkınan, gelişen, büyüyen bir ilde ciddi anlamda göç olmaz. Hükümet tarafından çıkarılan teşvik yasaları Yozgat’a hiçbir şey kazandırmamıştır. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki120 civarındaki parselin 23 adeti dolu durumda" dedi.

Keven, 7 Haziran seçimlerinde Yozgat’tan 58 bin seçmenin sandık başına gitmediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bütün seçmenlerimize ulaşıp, bütün vatandaşlarımızı sandığa gitmesi için çaba sarf edeceğiz. Seçimde sandıklarımıza sahip çıkacağız. Yozgat CHP’nin oyu 22 binlerde. CHP için bu çıta çok düşüktür. Biz bu çıtayı bu seçimde 40 binlere çıkartacağız. Bunu da hep birlikte yapacağız."

CHP Yozgat birinci sıra milletvekili adayı Onur Kaytan da kentte yaşanan göç nedeniyle  milletvekili sayısının 6’dan 4’e düştüğünü, fabrika sahalarının kapandığını, istihdama yönelik hiçbir yatırım ortaya çıkmadığını ileri sürdü.

Toplantıya, milletvekili adayları Ahmet Peker, Ahmet Karahan, Kemal Bayramoğlu ile partililer ve vatandaşlar katıldı. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı