Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Elazığ'da:

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Elazığ'da:

"(Yeni stadyum talebi) Şahsi kanaatim, bu stadın şu andaki olduğu yerde yeniden tribün tribün inşası şeklinde Elazığımıza modern hale getirilip kazandırılması"

ELAZIĞ (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Elazığ'da yapılması planlanan yeni stadyuma ilişkin, "Şahsi kanaatim, bu stadın şu andaki olduğu yerde yeniden tribün tribün inşası şeklinde Elazığımıza modern hale getirilip kazandırılması." dedi.

Tunceli'de çeşitli temaslarda bulunan Kılıç, ardından geldiği Elazığ'da Kültür Park Mamuratül Aziz Salonu'nda basın mensuplarına açıklama yaptı. Kılıç, Elazığ Stadyumunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dile getirmiş olduğu gibi yeniden yapılması, modernizasyonu, Elazığ'ın modern bir stadyuma kavuşmasıyla ilgili bir tereddüt olmadığını söyledi.

Artık bunun tartışmasının kentte yapılmamasını isteyen Bakan Kılıç, "Şu vardır, bu stadyumumuzun mevcut stadımızın olduğu yerde yeniden bir modernizasyonla farklı bir standarda kavuşturulup yapılması, şehrimizin farklı bir yerinde, dışında mı yapılması, bu noktada çalışma vardır. Bunun dışında yapılıp yapılmaması tartışılmamaktadır veya müzakere edilmemektedir veya değerlendirilmemektedir. Şahsi kanaatim, bu stadın şu andaki olduğu yerde, mevcut yerinde yeniden tribün tribün inşası şeklinde Elazığımıza modern hale getirilip kazandırılması. Bu benim kanaatimdir." diye konuştu.

Bununla alakalı belediye, yerel yönetim ve Vali ile görüştüklerini dile getiren Kılıç, Elazığspor Kulübüyle de bu anlamda görüşme yapacaklarını anlattı.

"Yerinde modernize etmek, tribün tribün tekrar inşa etmek tarzı bir şeyi de kimsenin olumsuz anlamda kullanmaya kalkmaması gerekir" yorumunu yapan Bakan Kılıç, şöyle devam etti:

"Dünyada bunun birçok örneği vardır. Dünyada birçok büyük kulüp bunu yapmıştır. Çünkü bu çok daha ekonomik bir yoldur ve aynı zamanda çok daha hızlı ve kolay yapılması mümkün olan bir yoldur ve yöntemdir. Dolayısıyla yöntemimizi belirledikten sonra bunun yolunu yapacağız ve şunu söylüyorum, Türkiye Cumhuriyetinin, cumhuriyet tarihi dönemi içinde en çok spor yatırımı ve gençlik altyapısı yatırımı yapmış AK Parti hükümetlerinin herhalde takdir edersiniz bu noktada geri kalması söz konusu değildir. Biz yaptıklarımızı anlatıyoruz, yapacaklarımız bunun önünde göreceksiniz aynı şekilde devam edecek. Ama biz bazıları gibi, bizi eleştirilenler gibi boş konuşmuyoruz. Şu anda Türkiye'de inşa edilen stadyumlar ortadadır, spor salonları ortadadır, yüzme havuzları ortadadır, herkes bunları görüyor. İnşa edilen gençlik merkezleri vardır. İnşa edilen mahalle tipi spor komplekslerimiz bini aşmış durumdadır. Bunlar yapılıyor. Dolayısıyla AK Parti iktidarı her zaman olduğu gibi bunun da yerine getirilmesi noktasında gayret edecektir."

Bölgeyle çok ilgilenen bir Başbakanları olduğunu vurgulayan Kılıç, kendisiyle yapacakları son görüşmeden sonra yollarını göreceklerini kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :