GENÇDES ikinci grup başvuruları sonuçlandı

GENÇDES ikinci grup başvuruları sonuçlandı

Kültür ve Turizm Bakanlığınca gençlerin kültür ve sanat projelerine destek verilmesi amacıyla başlatılan program kapsamında, 277 projeye 18 milyon lira destek verilecek

ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığınca gençlerin kültür ve sanat projelerine destek verilmesi amacıyla başlatılan Gençlik Destek Programı (GENÇDES) için ikinci grup başvuruları sonuçlandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, programa, "Eser Üretim Desteği" başlığı altında, tüzel kişilerden, Türk tarihinin önemli şahsiyetleri ve olayları ile masal kahramanlarının tanıtımına yönelik, "Belgesel Film" ve "Uzun Metraj Animasyon"un yanı sıra çocukların sorumlu birey olarak yetişmelerine katkı sağlayacak içerikte "Bilgisayar Oyunu" ve "Uzun Metraj Animasyon" dallarında başvurular alındı.

"Etkinlik ve Proje Desteği" başlığı altında, 14-29 yaşlarındaki kişiler ile genç ve çocuklara yönelik etkinlik ve projeler hazırlayan gerçek ve tüzel kişiler, "Geleneksel sanatlar", "Sahne sanatları", "Plastik sanatlar", "Edebiyat", "Müzik", "Sinema" dallarında proje başvurular yaptı.

"Sanatsal Faaliyet Desteği" başlığı altında ise 14-29 yaşlarındaki kişiler, "Animasyon film (kısa metrajlı)", "Belgesel film", "Kısa film", "Dergi", "Edebi eser yazım", "Tiyatro metni yazım" ve "Müzik yapım" dallarında başvurularda bulundu.

Programa, bin 34 proje başvurusu yapıldı. GENÇDES Değerlendirme Kurulu, 277 projenin toplam 18 milyon 350 bin lira tutarında desteklenmesine karar verdi. Bununla birlikte bu yıl için toplam 614 projeye 45 milyon 616 bin 675 lira destek verilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :