Genç gurbetçiler 3 gün memleket havası alacak

Genç gurbetçiler 3 gün memleket havası alacak

Avrupa'da yaşayan çoğunluğu üniversiteli Denizli kökenli gurbetçi gençler, memleket kültüründen uzak kalmamak için hazırlanan proje kapsamında 3 günlüğüne Denizli'ye geldi- Pamukkale ören yerini ziyaret eden gençler, daha sonra travertenlerdeki termal sud

DENİZLİ (AA) - Yurt dışında yaşayan çoğunluğu üniversiteli Denizli kökenli gurbetçi gençler, "Kültür Köprüsü Projesi" kapsamında 3 günlüğüne Denizli'ye geldi.

Avrupa Denizlililer Derneği'nin geliştirdiği "Kültür Köprüsü Projesi" kapsamında gelen aralarında Denizli kökenli gençlerin yabancı arkadaşlarının da olduğu 46 kişilik kafilenin ilk durağı Pamukkale oldu.

Pamukkale'de kaldıkları otelde basın toplantısı yapan Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören, hedeflerinin Denizli'yi tanıtmak olduğunu belirterek, Türk kültürünü, yurt dışında doğup büyüyen gençlere tanıtmak istediklerini kaydetti. İnceören, gençlerin de burada yaşadıkları güzellikleri ülkelerinde anlatarak, kültür elçisi olacağına inandığını kaydetti.

Almanya Schleswig-Holstein Eyaleti Milletvekili ve Avrupa Denizlililer Derneği Başkan Yardımcısı Barış Karabacak da "Önce kendi gençlerimizden başlayarak Türkiye'yi, Denizli'yi en iyi ve en doğru şekilde anlatmak istiyoruz. Zaman birlik zamanı, ancak birlikte hareket ederek ön yargıları yok edebiliriz. Bunun için de yakın olmak gerekiyor. Uzaktan bakarak, adım atmayarak ön yargılar ortadan kaldırılamaz" ifadelerini kullandı.

Gurbetçi gençlerle hatıra fotoğrafı çektiren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise gurbetçilerin özünü unutmaması, köklerinden kopmaması gerektiğini vurguladı.

Geçmişini unutanların yok olmaya mahkum olduğunu belirten Zolan, "Ne olduğumuzu, nereden geldiğimizi bilmeliyiz. Ancak, bulunduğumuz, yaşadığımız yere de uyum sağlamalıyız. Kimliğimizi unutmadan, kurallara uyarak, uyum sağlayarak hedeflerimize ulaşabiliriz. Denizli kadim bir şehir. Dünyada tek olan Pamukkale'ye sahip, 3 kilometrelik mesafede kırmızı su var. Bu bölge termal tedavi için de çok uygun" diye konuştu.

- Pamukkale'ye hayran kaldılar

Pamukkale ören yerini ziyaret eden gençler, daha sonra travertenlerdeki termal suda yürüyüş yaptı. Bol bol fotoğraf çeken gençler Pamukkale'ye ve manzaraya hayran kaldıklarını, bu güzellikleri yaşadıkları ülkelerde anlatacaklarını vurguladı.

Etkinliğe, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :