GEBİP ve TESEP 2017 ödül başvuruları başladı

GEBİP ve TESEP 2017 ödül başvuruları başladı

ANKARA (AA) - Türkiye Bilimler Akademisinin (TÜBA), Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri Programı (GEBİP) ve Bilimsel Telif Eser Programı Ödülleri...

ANKARA (AA) - Türkiye Bilimler Akademisinin (TÜBA), Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri Programı (GEBİP) ve Bilimsel Telif Eser Programı Ödülleri (TESEP) 2017 yılı ödül başvuruları bugün başladı.

TÜBA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bilimsel Telif ve Çeviri Eser Ödülleri (TEÇEP) olarak adlandırılan program, bu yıldan itibaren sadece telif eserlerin ödüllendirileceği TESEP olarak değiştirildi. Bu kapsamda 2001 yılından bu yana GEBİP çerçevesinde 404 genç bilim insanı, 2008 yılından bu yana TEÇEP kapsamında ise 186 Türkçe telif ve çeviri eseri ödüllendirildi.

GEBİP ödülü sahiplerine 3 yıl boyunca her yıl için 20 bin lira ödeniyor. Ayrıca aktif GEBİP ödül sahibine 3 yıl boyunca her yıl, tez aşamasındaki doktora öğrencilerinin çalışmalarında kullanılmak üzere 6 bin lira, uluslararası nitelikteki bilimsel çalışmaları kapsamında düzenleyecekleri ulusal ve uluslararası toplantılar için ise 4 bin 500 liraya kadar destek sağlanıyor. İlk 3 yıldan sonraki 5 yıl boyunca yılda bir kez yurt dışı bilimsel toplantılara ve etkinliklere katılım desteği olarak Avrupa ülkeleri için bin 500 dolar karşılığı lira, Avrupa dışı ülkeler için 2 bin dolar karşılığı lira veriliyor. TESEP kapsamında da telif eserler için 20 bin lira ve Kayda Değer Eser Ödülü (Mansiyon) olarak ise telif eserlerde 7 bin lira ödül sunuluyor.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar'ın görüşlerine de yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bilimsel liyakate göre nesnel ve titiz bir değerlendirme süreci sonunda verilen TÜBA ödülleri, Türkiye kaynaklı bilimsel çalışma ve Türkçe yayınları destekleyici ve artırıcı bir etki gösteriyor. Ödül sahiplerinin ulusal ve uluslararası düzeyde gösterdikleri başarılar ve aldıkları ödüller, programların başarısını göstermekte ve hepimizi sevindirmektedir."

GEBİP ve TESEP 2017 yılı ödül başvuruları, 30 Ocak 2017'de sona erecek.







AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :