Gazzeliler, ramazan coşkusunu sahilde arıyor

Gazzeliler, ramazan coşkusunu sahilde arıyor

İsrail'in geçen yıl ramazan ayında düzenlediği saldırıların ardında bıraktıktığı acı hatıralardan uzaklaşmak isteyen Gazzeliler, iftar sofralarını sahile taşıdı- Filistinli anne Harara:- "İftarımızı açmak için sahile geldik. Savaş hatıralarından biraz ols

 İsrail'in geçen yıl düzenlediği saldırılarda büyük tahribata maruz kalan ve belirli yerleşim bölgeleri hala enkaz yığını görünümünde olan Gazze'de halk, iftar için, kaldıkları çadırlar yerine sahilleri tercih ederek, savaşın karanlık hatıralarından uzaklaşmaya çalışıyor. Evleriyle birlikte sevdiklerini de yitiren Gazzeliler, bütün bu yıkıma sırtlarını dönerek yaptıkları iftarla ramazan coşkusunu hissettmeye çalışıyor.

İsrail saldırılarında yerle bir olan Şucaiyye mahallesindeki evlerinin enkazı yanında, küçük bir çadırda hayata tutunmaya çalışan Harara ailesi de acı hatıralardan ve yazın yakıcı güneşinden uzaklaşarak ramazan coşkusunu hissetmek isteyen ailelerden.

Eşinin sahilde iftar teklifini çocuklarıyla sevinçle karşıladıklarını belirten Anne Harara, "İsrail'in geçen yıl yıktığı evimizin enkazı önünde bir çadır kurduk, orada yaşıyoruz. İftarımızı yapmak için sahile geliyoruz. Savaş hatıralarından biraz olsun uzaklaşmak, rahat bir nefes almak istiyoruz" dedi. Sahildeki çocuklarıyla yaptıkları iftardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Harara, "Çocuklarımız geçen yıl acılarla dolu bir ramazan geçirdi. Yaşadıkları trajediyi unutturabilmek için onları eğlendirmeye ve avutmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

- "Çocuklarımızı mutlu etmek için götürebileceğimiz başka yer yok"

Sahilde halka halinde oturarak güneşin batışını izleyen Es-Seykali ailesindekiler de sahilde birlikte yaptıkları iftarın, geçen yıl geçirdikleri zorlu ramazan ayını bu defa huzur ve sükunet içinde yaşamalarına imkan verdiğini söyledi. "Gazze sahiline ramazan coşkusunu getirmek istedik. Barış içinde yaşamak istiyoruz. Deniz çok güzel. Çocuklarımızı mutlu etmek ve rahatlatmak için götürebileceğimiz başka bir yer yok" diyen Baba Mahmud es-Seykali, elektirik kesintileri ve yakıcı sıcaklar nedeniyle de sahilin, kendileri için ferahlatıcı bir adres olduğunu ifade etti.

Saldırıların üzerinden bir yıl geçmesine rağmen İsrail'in inşaat malzemelerinin girişi konusunda çıkardığı zorluklar nedeniyle Gazze'de imar çalışmalarına henüz başlanamadı.

İsrail'in, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün süren saldırılarında 2 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, binlerce bina yıkılmış veya hasar görmüştü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı