Gazzeli çocuklar Japonya'daki felaketi unutmadı

Gazzeli çocuklar Japonya'daki felaketi unutmadı

Gazzeli çocuklar Japonya'daki felaketin 5'inci yılında deprem ve tsunami kurbanlarını uçurdukları renkli uçurtmalarla andı

GAZZE (AA) - Gazzeli çocuklar, Japonya'da 5 yıl önce yaşanan deprem ve tsunami felaketi kurbanlarını yüzlerce uçurtma uçurarak andı.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'nun (UNRWA) "Umut Uçurtmaları" adıyla düzenlediği etkinliğe, Japonya'nın Filistin'deki Sorumlu Temsilci Yardımcısı Makoto Hirose ve UNRWA'nın Gazze Direktör Yardımcısı Melinda Young da katıldı.

Hirose burada yaptığı konuşmada, "Japonya'nın doğusunda meydana gelen ve çok sayıda insanımızın ölümüne neden olan o üzücü olayın 5'inci yılında üzüntümüzü bizimle paylaşan kardeş Filistin halkına teşekkür ediyoruz" dedi.

Filistin halkının ve özellikle de çocukların gösterdiği bu duyarlılık ve dayanışma örneğinin çok anlamlı olduğunun altını çizen Japon temsilci, "Gazzeli çocukların kendi yaşadıkları türlü sıkıntılara rağmen dünyanın başka bir köşesindeki akranlarının acısına ortak olması gerçekten çok anlamlı" diye konuştu.

Japon hükümetinin son olarak UNRWA'ya 38 milyon 210 bin dolar yardımda bulunduğuna işaret eden Hirose bu yardımların Gazze Şeridi'ndeki Filistinliler ve özellikle de çocukların sıkıntılarının giderilmesine katkı sağlamasını umduklarını ifade etti.

Öte yandan UNRWA'nın Gazze Direktör Yardımcısı Young da Japonya'daki deprem ve tsunaminin iki ülke halkları arasında büyük bir dayanışma meydana getirdiğini ifade etti.

Young, Gazzeli çocuklar tarafından uçurulan bin 500'ü aşkın uçurtma ile Japonya'daki çocuklara, "Her zaman sizin yanınızdayız" mesajı verildiğini dile getirdi.

AA muhabirine konuşan 13 yaşındaki İslam el-Asi isimli Filistinli çocuk ise, "Japon halkının yaşadığı üzüntüyü hissettiğimizi ifade etmek için buradayız" dedi.

Asi, Japonya'da veya dünyanın neresinde olursa olsun acı çeken tüm çocuklara "Sizinleyiz ve yaşadıklarınız karşısında duyarsız değiliz" mesajı vermek istediklerini dile getirdi.

Japonya'nın kuzeydoğusunda 11 Mart 2011'de meydana gelen deprem ve ardından oluşan tsunami, binlerce kişinin ölümüne ve Fukuşima santralinde radyoaktif sızıntıya neden olmuştu.

Gazzeli çocuklar Japonya'daki felaketi unutmadı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :