Gazzeli çocuklar için başına bir kova toprak döktü!

Gazzeli çocuklar için başına bir kova toprak döktü!

Son günlerde hızlı bir şekilde yayılan ve ALS hastalığına dikkat çekmek için yapılan 'meydan okuma' videolarına Ürdün'den sert ve bir o kadarda anlam dolu bir tepki geldi.

Ürdünlü bir genç, kayda aldığı videoda dünyada bir çok ünlü ismin çektiği ALS videolarını eleştirdikten sonra önünde hazır bulunan kovayı havaya kaldırarak başından aşağıya döktü. Fakat Ürdünlü gencin kovasının içinde yer alan su değil, kum ve topraktı.

 Ürdünlü gencin başından aşağıya toprak dolu kovayı dökmeden yaptığı konuşma şu şekilde:

''Son günlerde ABD vatandaşları ALS'ye dikkat çekmek için bir kampanya başlattı. Kampanyaya destek olmak istiyorsan; ya bir kova buzlu suyu başından aşağıya dökeceksin yada ALS hastaları için 1000 dolar bağışlayacaksın. Ama ben anlamıyorum. Bizim buzlu suyla ne işimiz var? Bu hastalığı anlamak için illaki kafamızdan aşağıya buzlu su mu dökmemiz gerekiyor? Gazze'de çocukların yuvaları başlarına yıkılıyor ama hiç kimse onlar adına bir şey yapmıyor. İşte Gazze'deki çocukların hissettiği bu! Gördünüz mü? O çocukların yaşadığı böyle bir şey... Ben de buradan; Recai el Kavvas, Ahmed Halidi ve Bjet'e meydan okuyorum.''

>İŞTE O VİDEO

Etiketler :