Gazze'deki tarihi Büyük Ömer Cami'nde Kadir Gecesi

Gazze'deki tarihi Büyük Ömer Cami'nde Kadir Gecesi

Gazze'nin en büyük ve en eski camisi olarak bilinen Büyük Ömer Cami'nde (Ulu Cami), binlerce Müslüman Kadir Gecesini ihya etti. İsrail ablukası...

 Gazze'nin en büyük ve en eski camisi olarak bilinen Büyük Ömer Cami'nde (Ulu Cami), binlerce Müslüman Kadir Gecesini ihya etti.

İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nin birçok bölgesinden binlerce Filistinli Müslüman Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen Kadir Gecesini ihya etmek için Büyük Ömer Cami'ne geldi.

Camideki Davet Komitesi yetkililerinden Halil Ebu Şaban, "Bu cami Gazze Şeridi'nin en eski camisi sayılıyor. Bu gece kadın erkek yaklaşık 4 bin kişi Gazze Şeridi'nin farklı noktalarından buraya akın etti." dedi.

Gece boyunca namaz, dua ve irşat gibi programların düzenlendiğini ifade eden Ebu Şaban, "Cemaat buraya gelerek, Filistin halkının sıkıntısının dinmesi ve ablukanın kalkması için dua etti." diye konuştu.

Gazze'deki önemli tarihi eserlerden biri olan, Memluklu ve Osmanlı dönemine ait mimari özellikleriyle dikkati çeken "Büyük Ömeri Camisi", cuma ve ramazanda teravih namazlarında bölge sakinlerinin rağbet ettiği mekanlar arasında yer alıyor.

 

Gazze'deki tarihi Büyük Ömer Cami'nde Kadir Gecesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :