Gazze'de "uzlaşıya destek" gösterisi

Gazze'de "uzlaşıya destek" gösterisi

GAZZE (AA) - Gazze'deki Filistinli gazeteciler, ulusal uzlaşı için sarf edilen çabalara destek amacıyla gösteri düzenledi.Filistin Yasama Konseyi avlusunda...

GAZZE (AA) - Gazze'deki Filistinli gazeteciler, ulusal uzlaşı için sarf edilen çabalara destek amacıyla gösteri düzenledi.

Filistin Yasama Konseyi avlusunda düzenlenen gösteriye aralarında Hamas ve Fetih'in de olduğu çeşitli Filistinli gruplara bağlı basın mensupları katıldı.

Gazeteciler, Fetih ve Hamas arasındaki uzlaşının tam anlamıyla gerçekleşmesini ve bölünmüşlüğün sona ermesini talep etti.

Gazze Hükümet Basın Ofisi Müdürü Selame Maruf, gösteriyle ilgili olarak çeşitli Filistinli grupların basın mensuplarının imzaladığı ortak bildiride eylemin uzlaşı çabalarına destek vermek için düzenlendiğini belirtti.

"Gazeteciler olarak görevimiz, Filistinli basın mensuplarının çabalarını birleştirmek, basın organlarının birliğine katkı sağlayacak konulara ışık tutmaktır." diyen Maruf, bölünmüşlüğün neden olduğu tüm sorunların ortadan kalkmasını, Filistin halkına ve basın mensuplarına etkilerinin yok edilmesini talep etti.

Hamas, 17 Eylül'de yaptığı yazılı açıklamayla Gazze'de geçen mart ayında hükümet işlerinin yürütülmesi için kurulan İdari Komite'nin feshedildiğini duyurmuş, Filistin hükümetinin Gazze'de görevi devralmasına, genel seçimlere gidilmesine ve Fetih Hareketi ile diyaloğa hazır olduğunu bildirmişti.

Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah da bugün hükümetinin Gazze'de görevi teslim almaya başladığını ifade etmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :