Gazze'de hayatını kaybeden çocuk sayısı 5 bin 600'ü aştı

Gazze'de hayatını kaybeden çocuk sayısı 5 bin 600'ü aştı

Gazze Şeridi'nde 46 gündür devam eden İsrail saldırıları, 14 bin 128 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Çocuk ve kadınların ağırlıklı olduğu kayıpların yanı sıra, binlerce kişi enkaz altında veya kayıp durumda.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları, 7 Ekim'den bu yana 46 gündür aralıksız devam ediyor.

Gazze Şeridi'ndeki hükümet tarafından yapılan açıklamaya göre, saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 14 bin 128'e yükseldi. Bu kayıpların en az 5 bin 600'ü çocuk, en az 3 bin 550'si ise kadınlar arasında bulunuyor.

Açıklamada ayrıca, 6 bin 800'den fazla kişinin ya enkaz altında ya da kayıp olduğu belirtildi. Gazze Şeridi'nde 44 bin konutun yıkıldığı ve 230 bin konutun hasar gördüğü ifade edilen açıklamada, konutların yüzde 60'ının yaşanamaz hale geldiği vurgulandı.

Sağlık alanında da ciddi sorunlar yaşandığı bildirildi. Gazze Şeridi'ndeki 26 hastane ve 55 sağlık merkezinin hizmet dışı kaldığı, bu durumun sağlık hizmetlerine olan erişimi büyük ölçüde engellediği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.