Gazze'de geçici ateşkes sağlanması

Gazze'de geçici ateşkes sağlanması

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond:

LONDRA (AA) - İngiltere Dışişleri Bakanı Phillip Hammond, "Hepimiz ateşkesin uzatılması gerektiğine inanıyoruz. İnsani durumlar bunu gerektiriyor. Herkes can kayıplarına bir son verilmesi gerektiğine inanıyor" dedi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının sona erdirilmesi ve ateşkesin sağlanması için düzenlenen uluslararası toplantıya katılmak üzere gittiği Fransa'nın başkenti Paris'te, İngiliz yayın kurumu BBC'ye açıklamalarda bulunan Hammond, öncelikle görüşmeler sonucundaki kısa insanı ateşkesi memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Amerikalı, Mısırlı ve Türk meslektaşlarımı, Hamas'ın ateşkese ikna edilmesi yönündeki çalışmaları sebebiyle tebrik ediyorum. Hepimiz ateşkesin uzatılması gerektiğine inanıyoruz. İnsani durumlar bunu gerektiriyor. Herkes can kayıplarına bir son verilmesi gerektiğine inanıyor. Şu anda yürürlükte olan ateşkesin uzatılmasını başarmak için dikkatlerimizi bu konuda odaklıyoruz" ifadelerini kullandı.

İngiliz bakan, "Bunun ötesinde sürdürebilir devam eden bir ateşkesin arayışında olmamız gerektiğini anlamak zorundayız. Gazze'de devam eden şiddet döngüsünün altında yatan nedenlerle ilgili anlamlı görüşmelerin arayışında olmalıyız" dedi.

Hammond, ateşkes sürecinde katkıda bulunan devletlerin tamamının Gazze'nin yeniden ayağa kaldırılması için gerekli desteği vermek konusunda hemfikir olduğunu belirterek, ortaya çıkacak çözümün İsrail'in güvenlik gereksinimlerini de sağlaması gerektiğini söyledi.

İsrail ve Filistin arasındaki kısa süreli ateşkes anlaşmasının uzatılmasının hedeflendiğini belirten Hammond, "Herhangi bir ön koşul olmadan ateşkesin kabul edilmesi oldukça başarılı" diye kaydetti.

Hammond, ateşkesin uzatılması için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirerek, "Şuan ihtiyaç, can kayıplarının durdurulması. Ateşkesi 12 saat, 24 saat, 48 saat uzatarak, can kayıplarını durdururuz. Sorunları görüşmek için tarafların masaya oturmasını sağlayacak bir güvenilirlik seviyesi oluşana kadar, bu böyle uzatılmaya devam eder" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı