Gaziantep'teki terör saldırısı

Gaziantep'teki terör saldırısı

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın:- "Terör, işgal, kaos ve komplo planlarını her defasında boşa çıkaran, alçak hesapları bozan Türkiye, dün olduğu gibi bugün de diz çökmeyecektir"- "Ortak akıl ve feraseti hakim kılmak suretiyle, millet olarak birlik ve karde

ANKARA (AA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Gaziantep'teki terör saldırısıyla ilgili, "Terör, işgal, kaos ve komplo planlarını her defasında boşa çıkaran, alçak hesapları bozan Türkiye, dün olduğu gibi bugün de diz çökmeyecektir" değerlendirmesini yaptı.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin büyük bir terör dalgasıyla karşı karşıya olduğunu belirterek küresel emperyalizmin, yürüttüğü vekalet savaşlarını Türkiye'ye kaydırma stratejisini yavaş yavaş uygulamaya soktuğuna dikkati çekti.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından PKK ve DAEŞ'in sahneye çıktığını vurgulayan Yalçın, "Gaziantep'te yaşanan terör saldırısını şiddetle kınıyor, gerçekleştirenleri lanetliyoruz." ifadesini kullandı.

Menfur terör saldırısında hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa, ailelere sabır ve metanet dileyen Yalçın, saldırının, insanlıktan çıkmış faillerinin bir an önce yakalanarak adalet önünde hesap vermesini beklediklerini kaydetti.

- "Birlik ile ürettiğimiz güce sahip çıkacağız"

Hain saldırının hedefinin tüm Türkiye halkı olduğunun altını çizen Yalçın, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Burada amaç, 79 milyonun kanlı darbe girişimine karşı gösterdiği büyük direnişi kırma, başta Yenikapı olmak üzere 81 ilde sergilenen destansı uzlaşma ve buluşmayı sarsmaktır. Bu saldırı, küresel emperyalizm karşısında diz çökmeyen, bölgesinin sorunlarına sırt dönmeyen, insanlık için yeni umut kapıları üreten Türkiye'nin geleceğine yönelik bir saldırıdır. Terör, işgal, kaos ve komplo planlarını her defasında boşa çıkaran, alçak hesapları bozan Türkiye, dün olduğu gibi bugün de diz çökmeyecektir. Birlik ile ürettiğimiz güce sahip çıkacağız, küresel güçlerin, taşeron örgütlerin ve destekçilerinin kirli emellerini boşa çıkartacağız, heveslerini kursağında bırakacağız."

- "Saldırı kardeşliğimizi asla zayıflatmayacaktır"

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, Gaziantep'te yaşananların "ama"sız, "fakat"sız, "ancak"sız, insanlık dışı terör saldırısı olduğunu vurgulayarak şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu saldırıyı gerçekleştirenler terörist, mensup oldukları yapılar terör örgütü, bu örgütlere arka çıkanlar ve sessiz kalanlar, açıktan ya da gizli destek verenler ise terör destekçisidir. Hepsini kınıyoruz. Ortak akıl ve feraseti hakim kılmak suretiyle, millet olarak birlik ve kardeşlik içerisinde ülkemize ve geleceğimize yönelik oyunları bozma tutumumuzu kararlılıkla devam ettirmeliyiz. Bu hain saldırı kardeşliğimizi asla zayıflatmayacaktır. Gücümüzü, kardeşliğimizi muhafaza ederek bir kez daha göstereceğiz. Birliğimiz sayesinde bütün engelleri aşacağız. Bu alçak saldırılar, milletimizin sahip olduğu birlik ve beraberliğini bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yıkmaya yetmeyecektir. Milletimize düşen görev, sağduyulu olmak, ortak akılla hareket etmek, terör örgütlerinin ve onları kurgulayan emperyalist oyun kurucularının tuzağına düşmemektir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :