Gaziantep'te bebeğin doğum esnasında ölümü

Gaziantep'te bebeğin doğum esnasında ölümü

Bebeğinin doğum esnasında ölümüne neden olduğu iddiasıyla "Yakın akrabayı öldürmek" suçundan ağırlaştırmış müebbet hapisle yargılanan kadın, bilirkişi raporunun ardından tahliye edildi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te, dünyaya getirdiği bebeğin doğum esnasında ölümüne neden olduğu iddiasıyla "Yakın akrabayı öldürmek" suçundan ağırlaştırmış müebbet hapisle yargılanan kadın, bilirkişi raporunda bebeğin düşme sonucu yaşamını yitirdiğinin belirlenmesi üzerine tahliye edildi.

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sanık M.Ç. (20) ile cezaevindeyken evlendiği M.Ç. ve avukatlarının yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını temsilen avukat Nesrin Özkan katıldı.

Mahkeme heyeti, olay günü bebeği bulan polis memurunu tanık olarak dinledi. Bebeği sokakta bulduğunu ve inleyerek ağladığını belirten polis memuru, darp ya da yara izine rastlamadığını, daha sonra ambulansla hastaneye götürüldüğünü ancak kurtarılamadığını söyledi.

Adli tıp raporunu da inceleyen mahkeme heyeti sanığa, bebeğin kafasında çökme ve boynundaki sıyrıkların nedenini sordu. M.Ç, olaydan duyduğu pişmanlığı ifade ederek, "O an ne yaptığımın farkında değildim. Tuvalette bebeği doğururken düşmemesi için boynundan tuttum ancak kurtaramadım. Çocuğun başı tuvalet taşına çarptı. Çok korktuğum için bir şey yapamadım." dedi.

Sanık avukatı Mehmet Deveci ise bebeğin erken doğum sırasında yaşamını yitirdiğini belirterek, müvekkilinin öldürmek gibi bir kastının olmadığını savundu. Sanığın cezaevindeyken bebeğin biyolojik babasıyla evlendiğini de anımsatan Deveci, bilirkişi raporunda olayın cinayet olmadığının anlaşıldığına işaret ederek, müvekkelinin tahliyesini talep etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına duruşmaya katılan avukat Nesrin Özkan da sanıktan şikayetçi olduklarını ifade ederek, cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, bilirkişinin raporu doğrultusunda tutuksuz yargılanmasına hükmettiği sanığı tahliye edip, duruşmayı erteledi.

Gaziantep'te 13 Şubat 2016 tarihinde gayrimeşru ilişki sonucu doğurduğu bebeğini öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan M.Ç, "Yakın akrabayı öldürmek" suçundan tutuklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :