Gazeteci Nail Güreli vefat etti

Gazeteci Nail Güreli vefat etti

TGC Yönetim Kurulu Başkanı Olcayto:-"TGC önceki başkanlarından kıdemli gazeteci yazar Nail Güreli'yi kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyiz. Meslektaşım ve kardeşim Nail Güreli gazeteciler için örnek bir kişiydi"

İSTANBUL (AA) - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) eski başkanlarından Basın Şeref Kartı sahibi Nail Güreli hayatını kaybetti.

TGC Yönetim Kurulunca yayımlanan mesajda, "TGC ve TGS önceki başkanlarından değerli büyüğümüz Nail Güreli’yi kaybettik. Mesleğimize uzun yıllar hizmet veren Nail Güreli’yi sevgi ve saygıyla anıyoruz. Ailesine, sevenlerine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz." denildi.

TGC Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Olcayto da yayımladığı mesajında Güreli'nin ailesine ve basına başsağlığı diledi.

Güreli'nin İstanbul'da vefat ettiğini belirten Olcayto, "TGC önceki başkanlarından kıdemli gazeteci yazar Nail Güreli'yi kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyiz. Meslektaşım ve kardeşim Nail Güreli gazeteciler için örnek bir kişiydi. Gazetecilik mesleğine ve TGC'ye çok uzun yıllar hizmet verdi. Nail Güreli'yi sevgi ve saygıyla anıyoruz. Ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz." ifadelerini kullandı.


- Nail Güreli kimdir?

Gazeteci ve yazar Nail Güreli, 1932'de doğdu. Gazeteciliğe, 1952'de Hizmet gazetesinde muhabir olarak başladı. Son Posta, Son Telgraf, Tan, Akşam, Vatan, İkdam, Hürriyet Haber Ajansı, Hürriyet, Güneş ve Milliyet gazetelerinde çalışan Güreli, Günlük Evrensel gazetesinde yazıyordu.1959'da yılın gazetecisi seçilen Güreli, TGC'nin çeşitli kademelerinde çalıştı ve 18 Mart 1994'ten 3 Nisan 2001'e kadar başkanlığını yaptı. Mine Güreli ile evli ve bir çocuk babası olan Güreli, Basın Şeref Kartı sahibiydi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :