Gambiya'daki ECOWAS askerlerinin sayısı azalıyor

Gambiya'daki ECOWAS askerlerinin sayısı azalıyor

BANJUL (AA) - Gambiya'daki siyasi kriz sırasında ülkeye giden ECOWAS askerlerinin sayısı 500'e düşürülüyor.Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğundan...

BANJUL (AA) - Gambiya'daki siyasi kriz sırasında ülkeye giden ECOWAS askerlerinin sayısı 500'e düşürülüyor.

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğundan (ECOWAS) yapılan açıklamada, ülkedeki siyasi kriz sırasında Gambiya'ya sevk edilen 3 bin askerin çoğunun bu ay içinde ülkeden ayrılacağı belirtildi.

Gambiya'da 500 ECOWAS askerinin kalacağı kaydedilen açıklamada, bu askerlerin görevinin yeni Devlet Başkanı Adama Barrow'u ve diğer hükümet üyelerini korumak olacağı vurgulandı.

Açıklamada, bölgesel gücün ayrıca yeni hükümet ile yıllardır eski Devlet Başkanı Yahya Jammeh komutasında olan güvenlik güçleri arasındaki güven ilişkisinin kurulmasını kolaylaştırmayı amaçladığı da ifade edildi.

Ülkede 1 Aralık'ta düzenlenen seçimlerde yenilgisini kabul etmeyen Jammeh, iktidarı bırakmayı reddetmişti.

Senegal, Nijerya ve Gana askerlerinin yer aldığı ECOWAS askeri gücü, 19 Ocak'ta Gambiya topraklarına girmiş, Barrow da aynı gün Gambiya'nın Senegal'in başkenti Dakar Büyükelçiliğinde ECOWAS ülke temsilcilerinin de katıldığı törenle devlet başkanlığı yemini etmişti.

Jammeh'in iktidarı bırakmaya razı olması ve ailesiyle Gambiya'dan ayrılmasının ardından Barrow, 26 Ocak'ta ülkesine dönmüştü.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :