Galatasaray-Konya maçının özeti: Arda ve Kardeşleri!

Galatasaray-Konya maçının özeti: Arda ve Kardeşleri!

Süper Lig’de 9 haftadır mağlubiyet yüzü görmeyen Konyaspor, rakibi Galatasaray’a mağlup olarak ilk yenilgisini aldı. Bu duruma en büyük katkı ise maçın hakemi Arda Kardeşler’den geldi.

Lige dolu dizgin başlayan ve rakiplerinin korkulu rüyası olan Konyaspor, 9’uncu haftada Galatasaray engeline takıldı. Rakibine karşı denk bir futbol oynayan Konyaspor, sahadan boynu bükük ayrıldı.

EKSİKLER BELLİ OLDU

Konyaspor’a milli maç arası pek yaramadı. İlk kötü haber forvet hattının önemli silahı Cikalleshi’den gelmişti. Koronavirüs testi pozitif çıkan Sokol, Galatasaray karşısında yerini alamadı.

İkinci kötü haber de Ahmed Hassan’dan geldi. Mısırlı oyuncu sakatlığı nedeniyle kadroya dahil edilmedi. Doktorların tüm çabası da yetmedi ve Konyaspor sahaya Amar Rahmanovic’i forvet hattında başlatarak çıktı.

HAKEMDEN KRİTİK HATALAR

Mücadelenin ilk golünün yaşandığı pozisyona uzak kalan maçın hakemi Arda Kardeşler, VAR incelemesini kendisi yapmadı.

Mücadelenin 9’uncu dakikasında sarı kart gören Taylan Antalyalı’nın Rahmanovic’e sonraki hareketini es geçen maçın hakemi Arda Kardeşler, Galatasaray’ın 10 kişi kalmasının da önüne geçti.

42’nci dakikada Serdar’ın şutunda top Yedlin’in koluna çarptı. Maçın hakemi Arda Kardeşler VAR’a gitmedi.

KONYASPOR ZORLANMADI AMA

Mücadelenin ilk yarısında rakibine denk bir oyun ortaya koyan Konyaspor, yediği golden sonra rakip takımı kendi sahasında ablukaya aldı ancak aradığı golü bulamadı.

SEHIC’TEN KRİTİK KURTARIŞLAR

Mücadelede ilk yarı oynanırken Galatasaray’ın ileri uç elemanları sık sık kaleyi denedi. Halil Dervişoğlu, Mustafa Mohamed ve Kerem’in şutlarına başarılı müdahaleler yapan kaleci Sehic, farkın açılmasını engelledi.

İLK VE SON MAĞLUBİYET

Konyaspor, ligde son mağlubiyetini geçtiğimiz sezonun 38’inci haftasında yine Galatasaray’dan almıştı. Konyaspor, bu sezonun ilk mağlubiyetini de Galatasaray karşısında almış oldu.

MUSLERA’DAN MÜTHİŞ KURTARIŞ

Mücadelenin 54’üncü dakikasında yaşanan karambolde topa son vuran Serdar Gürler oldu. Serdar’ın muhteşem vuruşunu kaleci Muslera önledi.

RAHMANOVIC VAR VE 1 EKSİĞİZ

Zoraki forvet Amar Rahmanovic, maç boyunca sahanın en kötülerinden biriydi. 60’ıncı dakikada muhteşem paslarla rakip ceza sahasına gelen Konyaspor’da Serdar Gürler’in pasına vuramayan Rahmanovic, imkânsızı başardı.

GALATASARAY ZORLANDI

Ligin en pahalı takımlarından biri olan Galatasaray, Konyaspor karşısında oyun anlamında hezimeti yaşadı. Hakemin taraflı yönetimi bir anlamda sarı kırmızılı takımı ipten aldı.

Konyaspor kalesine nadiren gelebilen Galatasaray, bulduğu şans golüyle sahadan galip ayrıldı.

Konyaspor, aldığı bu mağlubiyetle namağlup ünvanına veda ederken haftayı 14 puanla kapattı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum