G20 zirvesinin ardından

G20 zirvesinin ardından

Almanya'daki Bonner General Anzeiger Gazetesi Berlin Temsilcisi Möhle, Türkiye'nin zirveyi çok iyi organize ettiğini, özellikle yemekler konusunda diğer ülkelere örnek olduğunu söyledi

Almanya'nın önde gelen gazetelerden Bonner General Anzeiger gazetesinin Berlin Temsilcisi Holger Möhle, Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nin çok iyi organize edildiğini belirterek, "Haberleri, Belek’ten Almanya'ya, Berlin'den Bonn'a gönderdiğimizden daha süratli geçtik" dedi.

Antalya'dan döndükten sonra AA muhabirine G20 izlenimlerini anlatan Möhle, zirvedeki çalışma şartlarını ve genel organizasyonu değerlendirdi.

Uluslararası zirvelerde gazetecilerin haberler ve görsellerini hızlı şekilde geçebilmeleri için teknik alt yapının iyi kurulmasının önemine işaret eden Möhle, “Çok iyi organize edilmiş bir etkinlikti. Gazeteciler için de imkanlar olağanüstü iyiydi. Özellikle otel ile basın merkezinin uzaklığı sadece 30 metreydi. Bu, gazetecilere müthiş zaman kazandırdı'' dedi.

Özellikle internet altyapısının çok iyi ve hızlı olduğunu belirten tecrübeli gazeteci, haberlerini Belek’ten Almanya'ya Berlin'den Bonn'a geçtiğinden daha süratli geçebildiğine dikkati çekti. Hatta Möhle, Almanya’da gittiği bazı etkinliklerden haber merkezine bu kadar hızlı haber gönderemediğini dile getirdi.

-"Mutfak konusunda Türkiye'den yardım almalılar"

Türk misafirperverliğini de öven Möhle, her zaman bol ve çeşitli yemekler sunulduğunu, bu konuda diğer ülkelerin Türkiye'yi örnek alabileceğini ifade ederek, ''İngiltere'de iki yıl önce bir uluslararası organizasyon vardı. Organizasyonu düzenleyenler mutfak konusunda mutlaka Türkiye'den yardım almalılar'' diye konuştu.

Möhle, Türkiye'nin her türlü uluslararası organizasyonu rahatlıkla yapabileceğini gördüğünü vurguladı.

-"Alman heyeti de memnun kaldı"

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in uçağıyla Antalya’ya giden tecrübeli gazeteci, Almanya heyetinin de organizasyondan çok memnun ayrıldıklarını uçakta anlattıklarını ifade etti.

Möhle, zirveye dair eleştirebileceği tek konunun ise otel fiyatlarını olduğunu belirtti.

Öte yandan Möhle, Türkiye’nin sığınmacı meselesini zirvenin ağırlıklı konusu yaparak, doğru bir karar aldığını söyledi.

Möhle, buradaki görüşmelerin bu ay sonunda veya Aralık ayı başında yapılacak AB-Türkiye Konseyi toplantısında da ele alınacağını beklediğini kaydetti.  

AA

Kaynak:Haber Kaynağı