G-20 Liderler Zirvesi'ne doğru

G-20 Liderler Zirvesi'ne doğru

Antalya Valisi Türker:- "Zirveye tahmini katılımın 12-13 bin olması bekleniyor"- "Dışişleri Bakanlığı, zirvenin yapılacağı otellerin o tarihler için rezerve edilmemesini istedi, bu doğrultuda çalışmalar gerçekleştiriliyor"

ANTALYA (AA) - Antalya'da kasım ayında yapılacak G-20 Liderler Zirvesi'ne dünya liderlerinin yanı sıra yaklaşık 13 bin kişinin katılması bekleniyor.

Antalya Valisi Muammer Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dönem başkanlığında 15-16 Kasım'da düzenlenecek zirve için hazırlıkların devam ettiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında Ankara'da düzenlenen toplantıda ilgili kurumlara görev dağılımının yapıldığını bildiren Türker, herkesin kendi konusuna sahip çıktığını ifade etti.

ABD, İngiltere, Rusya, Japonya, Kanada, Almanya, Fransa, İtalya, Avustralya, Brezilya, Arjantin, Hindistan, Çin, Endonezya, Meksika, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Güney Kore ve Avrupa Birliği Komisyonu liderlerinin ağırlanacağı zirvenin yapılacağı otellerde de çalışmaların sürdüğünü belirten Türker, şöyle konuştu:

"Zirveye tahmini katılımın 12-13 bin olması bekleniyor. Amerikan heyeti bu tür toplantılara yaklaşık bin kişi ile gelir, basın mensuplarının bin 500 civarında olacağı tahmin ediliyor. Bu doğrultuda da oteller hazırlanıyor. Güvenlik açısından bir bölgenin kapatılması gerekiyor. Dışişleri Bakanlığı, zirvenin yapılacağı otellerin o tarihler için rezerve edilmemesini istedi, bu doğrultuda çalışmalar gerçekleştiriliyor."

Vali Türker, G-20 Liderler Zirvesi için yapılacak tüm çalışmalarla ilgili talepleri doğrudan ilgili bakanlıklara ileterek hazırlıkları sürdürdüklerini kaydetti. 

Barack Obama'dan Angela Merkel'e, Vladimir Putin'den Shinzo Abe'ye G-20 liderlerini bir araya getirecek zirvenin turizmin başkenti Antalya'ya önemli katkıları olacağına işaret eden Türker, zirvenin kentin tanınırlığını daha da artıracağını vurguladı. 

- Vali Türker'e AA almanağı

Anadolu Ajansı (AA) Konya Bölge Müdürlüğü Antalya Büro Başmuhabiri Hızır Hacısalihoğlu, AA tarafından hazırlanan ve 2014 yılının önemli olaylarına ilişkin fotoğrafların yer aldığı almanağı Vali Türker'e sundu. Fotoğrafları inceleyen Türker, güzel bir çalışmaya imza atıldığını dile getirdi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :