Fransa'daki terör saldırısı

Fransa'daki terör saldırısı

EBSO Başkanı Yorgancılar:- "Bütün dünyanın terörün engellenmesi için ortak çalışma yapması gerekiyor" - Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ünlütürk:- "Terör nerede olursa terör. Başka bir ülkede olması önemli değil"- Denizli Ticaret Odası Başka

İZMİR (AA) - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, Fransa'nın turizm kenti Nice'deki terör saldırısına ilişkin "Bütün dünyanın terörün engellenmesi için ortak çalışma yapması gerekiyor" değerlendirmesini yaptı.

EBSO Başkanı Yorgancılar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Egeli sanayiciler olarak saldırıyı kınadıklarını dile getirerek terörün uluslararası bir sorun haline geldiğine dikkati çekti.

Terörün dünyada sadece belirli ülkeleri tehdit eden bir sorun olmaktan çıktığına işaret eden Yorgancılar, "Bu yüzden mücadelesinin de artık uluslararası boyutta olması gerekiyor. Burada çözülmesi gereken en önemli konu bütün ülkelerin istihbarat, güvenlik gibi konularda ortak bir yöntemle çalışması. Bütün dünyanın terörün engellenmesi için ortak çalışma yapması gerekiyor." dedi.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada saldırıdan büyük üzüntü duyduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Terör nerede olursa terör. Başka bir ülkede olması önemli değil. Her seferinde 'Bu son olsun' diyoruz. Türkiye'de yapılmış bir terör saldırısı kadar derinden üzdü bizi. Umarım son bulur ve biz bu konuşmaları yapmak zorunda kalmayız."

- "İslam ve din ile ilgisi yok"

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ise terör olaylarının İslam ve din ile ilgisinin bulunmadığını vurguladı. İnsanlık dışı bir olay olan terör ile ilgili tüm ülkelerin mücadele başlatması gerektiğine dikkati çekerek şöyle devam etti:

"Terörün, sadece ülkemizin değil tüm dünyanın meselesi olduğu ortadadır. Bunu hem Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan hem de Başkanımız Sayın Binali Yıldırım birçok kez ifade etmişlerdir. Ülkemiz, yıllardır terör ile mücadele etmektedir. Bu mücadele diğer dünya ülkeleri tarafından da yeterince yapılmış olsaydı, insanlık dışı olaylarla karşılaşılmazdı. Toplumları bu üzüntü ve huzursuzluğa sevk eden bu olayların son bulması için başta ABD olmak üzere tüm dünya ülkelerinin bir araya gelerek köklü adımlar atmaları gerekmektedir. Ayrıca teröre kucak açan ülke yöneticilerinin de tekrar tekrar düşünüp ona göre hareket etmelerini ve teröre karşı alınacak mücadeleye ortak olmalarını bekliyoruz."

Denizli Turistlik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen de nefretle kınanan terör saldırısının haklı görülecek hiçbir tarafı olmadığını aktardı. Şen, şöyle konuştu:

"Tüm dünya ülkeleri dini, dili ne olursa olsun, bu terör belasına karşı ortak hareket etmek durumunda. Hiçbir devlet, hiçbir hesap üzerinden hareket etmeden ortak hareket etmelidir. Tüm insanlık için barış ve seyahat özgürlüğünün herhangi bir nedenden dolayı kısıtlanmadığı günler diliyoruz. Tüm dünya için barış istiyoruz. Fransız halkının acısını Türk turizmciler olarak paylaşıyoruz ve başsağlığı diliyoruz."

- "Turizmi vurur, seyahati engeller"

Terörün her türlüsünün turizmi olumsuz etkileyeceğine dikkat çeken Kuşadası TÜRSAB Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek, "Terörün her türlüsü bizi olumsuz etkiler. Terörün Türkiye'de ya da Fransa’da olması aynı şey. Dünyada terör ve terör örgütlerine karşı global bir karar alıp birlikte hareket etmemiz lazım. Terör dünyanın süratle kurtulması gereken bir illet." dedi.

Terörün, insanların seyahate çıkmalarını engelleyen çok olumsuz bir faktör olduğunu vurgulayan Çiçek, şöyle devam etti:

"Turizm dahil olmak tüm piyasaları etkiliyor. Artık yurt dışından Türkiye dahil olmak üzere başka ülkelere de gitmek isteyenler ufak havalimanlarını tercih ediyorlar. Metrolara, toplu taşıma araçlarına binmiyorlar, kalabalık meydanlarda dolaşmıyorlar. Dünyayı etkisi altına alan bu terör illetinden kurtulmak için, refahımız için birlikte hareket etmemiz lazım."

- Bayrak yarıya indi

Öte yandan terör saldırısı nedeniyle, Fransa'nın İzmir Fahri Konsolosluğu'nda bayraklar yarıya indirildi. Alsancak Cumhuriyet Bulvarı'ndaki fahri konsolosluk binası çevresinde polis ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Fahri konsolosluk, güvenlik gerekçesiyle iki gün önce kapatılmıştı. Konsolosluğun pazartesi gününe kadar kapalı olacağı kaydedildi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :