Fransa'daki rehine krizi

Fransa'daki rehine krizi

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande:- "Bu aşağılık bir terör saldırısıdır"

ROUEN (AA) - Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ülkenin kuzeybatısında bir kilisede 5 kişiyi rehin alan 2 teröristin DAEŞ'le bağlantısı olduğunu söyledi.

Hollande, Saint-Etienne-du Rouvray kentinde bir kilisede sabah ayini sırasında yaşanan rehine krizinin ardından şehre giderek incelemelerde bulundu.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ile kente giden Hollande, basına kısa bir açıklama yaptı.

Hollande, "Bu aşağılık bir terör saldırısıdır." ifadelerini kullanırken 2 saldırganın da DAEŞ'le bağlantısı olduğunu iddia ettiğini kaydetti.

Konuşamasında, DAEŞ'e karşı tüm yöntemlerle savaşacaklarının altını çizen Hollande, bu savaşı sürdürürken insan hakları ve demokrasiye de saygı duyacaklarını sözlerine ekledi.

Hollande'ın konuşmasından sonra Elysee Sarayı tarafından yayımlanan yazılı bildiride ise, rehine krizinde ölen bir kişinin papaz olduğu doğrulandı.

Açıklamada, Hollande'ın bu akşam Saint-Etienne-du Rouvray şehrinin bağlı olduğu Rouen Başpiskoposu Dominique Lebrun'u ve yarın tüm dinlerin temsilcilerini Elysee Sarayı'nda kabul edeceği duyuruldu.

Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus da saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Henüz resmen doğrulanmasa da kilisede hayatını kaybeden papazın 84 yaşındaki Jacques Hamel olduğu ve boğazı kesilerek öldürüldüğü iddia ediliyor.

Kimliği açıklanmayan saldırganlardan 1'nin de elektronik kelepçe taşıdığı ve mart ayında hapishaneden çıktığı, istihbarat birimleri tarafından da tanınan biri olduğu ifade edildi.

Saint-Etienne-du Rouvray kentindeki kilisede yaşanan rehine krizi sona erdikten sonra olay yerine giden İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Pierre Henry Brandet, basına yaptığı açıklamada, iki saldırganın polis tarafından vurularak öldürüldüğünü ancak bir rehinenin hayatını kaybettiğini, bir rehinenin ağır yaralandığını söylemişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler