Fransa Kalkınma Bakanı Vanilli'nin, IKBY temasları

Fransa Kalkınma Bakanı Vanilli'nin, IKBY temasları

IKBY Başkanı Barzani, Fransa Kalkınma Bakanı Vallini ve beraberindeki heyeti kabul etti

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin, Fransa Kalkınma Bakanı Andrea Vallini ve beraberindeki heyeti Erbil'in Salahaddin kasabasında kabul ettiği bildirildi.

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, taraflar görüşme sırasında terör örgütü DAEŞ ile mücadele, radikal fikirlerin ortadan kaldırılması ve Erbil-Bağdat arasındaki ilişkileri ele aldı.

Kabulde IKBY halkına yardım ve desteklerinden dolayı Fransa hükümeti ve halkına teşekkür eden Barzani, özellikle zor günlerden geçtikleri bir dönemde Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Erbil ziyaretinin özel bir anlam taşıdığını ve bunu unutmayacaklarını söyledi.

Fransa'nın Nice kentinde meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Barzani, bir kez daha terörün tüm tarafların düşmanı olduğunu ve dünya için tehdit oluşturmaya devam ettiğini kaydetti.

Musul'u kurtarma operasyonuna da değinen Barzani, kentin kurtarılmasından sonra ilin nasıl idare edileceği ve oradaki etnik ve dini unsurların haklarının garanti altına alınması için siyasi bir anlaşmanın gerekliliğinin altını çizdi.

Fransa Kalkınma Bakanı Vanilli ise Cumhurbaşkanı Hollande'ın destek mesajını Barzani'ye iletmek için geldiğini ve ülkesinin terörle mücadele konusunda IKBY'ye yardım etmeye devam edeceklerini belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :