Fitch, Türkiye'nin kredi notunu B'den B+'ya yükseltti

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu B'den B+'ya yükseltti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Fitch tarafından Türkiye'nin kredi notunun yükseltildiğini duyurdu. Şimşek, yılın ikinci yarısında makro finansal istikrarın daha da pekişeceğini ve kredi notunun yükseleceğini söyledi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunu "B"den "B+'ya yükseltti. Not görünümü ise "pozitif" olarak belirlendi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, uyguladıkları programın somut sonuçlarının ülke kredi notuna yansıdığını ifade etti.

  • Not Artışı 12 Yıl Sonra Gerçekleşti

Şimşek, "Fitch'in Türkiye'nin ekonomideki bu başarısına kayıtsız kalmadığını ve Türkiye'nin kredini notunun yükselttiğini" söyledi. "Pozitif görünüm önümüzdeki dönemde not artışının süreceğine işaret ediyor" diyen Şimşek, 12 yıl sonra gelen bu not artışında, Türkiye'nin uluslararası normlara uyan, kural bazlı ve öngörülebilir politikalarının etkili olduğunu vurguladı.

Şimşek, "Makro-finansal istikrarın daha da güçlenmesiyle böyle olumlu gelişmeler artarak devam edecek. Yılın ikinci yarısında dezenflasyon, daralan cari açık ve bütçe disiplini sayesinde makro finansal istikrar daha da pekişecek ve kredi notumuz yükselecektir" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.