Fırtına Bursa'yı birbirine kattı: Okullar tatil

Fırtına Bursa'yı birbirine kattı: Okullar tatil

Gece saatlerinde etkisini artıran şiddetli lodos, Bursa'yı vurdu! Metro seferleri ağaç devrilmesi nedeniyle durdu, birçok ağaç kenti sarsarak yıkıldı. Okullar tatil edildi, vatandaşlar uyarıldı.

Bursa'da yaşanan şiddetli lodos, gece saatlerinde metro raylarına ve kent genelindeki ağaçlara büyük zarar verdi. Merkez Yıldırım ilçesindeki Davutdede-Duaçınarı durakları arasında lodos nedeniyle devrilen ağaç, belediye ekipleri tarafından kaldırılarak metro seferlerine devam edilebildi.

Fırtına Bursa'yı birbirine kattı: Okullar tatil

Aynı lodos, Kükürtlü Mahallesi'nde bir ağacın ve elektrik direğinin araçların üzerine devrilmesine neden oldu. İtfaiye ve polis ekipleri tarafından müdahale edilen olayda, maddi hasar meydana gelen araç sahipleri yetkililerden yardım istedi.

Bursa Valiliği, lodosun etkisiyle okullarda bir günlük tatil kararı aldı. Vali Mahmut Demirtaş, olumsuz hava şartları sebebiyle Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Kestel ve Gürsu ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okulların 29 Kasım Çarşamba günü tatil edildiğini duyurdu.

Fırtına Bursa'yı birbirine kattı: Okullar tatil

Ayrıca, kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli veya kronik hastalığı bulunan personelin de 29 Kasım'da idari izinli sayılacağı açıklandı.

Şiddetli lodosun neden olduğu bu olaylar, vatandaşları tedbirli olmaya ve olumsuz hava şartlarına karşı dikkatli davranmaya çağırıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.