Filistinli tutukluların açlık grevine son vermesi

Filistinli tutukluların açlık grevine son vermesi

Filistin direnişinin sembol isimlerinden Bergusi:- "Filistinli tutuklular, son açlık grevi ile günlük hayat şartlarının iyileşmesi, kadın, çocuk ve hasta tutuklulara ilişkin uzun senelerdir devam eden sorunların çözülmesinin yanı sıra ulaşım, sağlık hizme

RAMALLAH (AA) - Filistin direnişinin sembol isimlerinden ve 15 yıldır hapishanede bulunan Mervan el-Bergusi, Filistinli tutukluların son açlık grevindeki insani kazanımlarından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Bergusi, hapishanede yazdığı mektubunda, son açlık grevinin, bu zamana kadarki eylemler içinde en uzun ve meşakkatlisi olduğunu belirtti.

Mektupta, "Filistinli tutuklular, günlük hayat şartlarının iyileşmesi, kadın, çocuk ve hasta tutuklulara ilişkin uzun senelerdir devam eden sorunların çözülmesinin yanı sıra ulaşım, sağlık hizmeti, alışveriş ve giysi temini konularında başarı elde etti." ifadelerini kullanan Bergusi, önümüzdeki günlerde, Filistinli tutuklu temsilcileriyle diyalog kurulması ve tüm sorunların tartışılarak çözüme kavuşturulması için İsrail hapishane hizmetleri üst düzey görevlilerinden oluşan bir komisyonun oluşturulacağını aktardı.

Bergusi, bu eylemin Filistinli tutukluların özgürlük tutsağı mı, yoksa savaş esiri mi olduğunun kabulü ve Cenevre Sözleşmeleri'nin üçüncüsünün mü, dördüncüsünün mü uygulanacağının tanınması çerçevesinde verilecek mücadele için de bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

Mervan el-Bergusi, ulusal birlik komutanlığının kurulması adına eylemin önem taşıdığını ifade etti.

Fetih Hareketi Merkez Konseyi Üyesi Bergusi, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların, yaşam şartlarının iyileştirilmesi adına bir buçuk ayı aşkın süredir devam ettiği açlık grevinin öncüsü olmuştu. Filistinli tutuklular, geçen cumartesi, İsrail hapishane yetkilileriyle anlaşılması üzerine grevi sonlandırmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :