Filistinli Gençlerden "Bölünmeye Karşı Gösteri" Çağrısı

Filistinli Gençlerden "Bölünmeye Karşı Gösteri" Çağrısı

29 Nisan Gençlik Hareketi, Filistinlileri, Fetih ve Hamas arasındaki ayrılığın sonlandırılması ve uzlaşının aktifleştirilmesi amacıyla sokağa çıkmaya çağırdı

Filistinli 29 Nisan Gençlik Hareketi, "Fetih ve Hamas arasındaki ayrılığa son verilmesi ve taraflar arasında varılan uzlaşının aktif hale getirilmesi" amacıyla  geniş kapsamlı bir yürüyüş düzenlenmesi çağrısında bulundu. 

Kendilerini "29 Nisan Gençlik Hareketi" olarak isimlendiren gruptan yapılan yazılı açıklamada, geçen yıl nisan ayında Hamas ve Fetih arasında varılan milli mutabakatın uygulanması amacıyla 29 Nisan'da Gazze ve Batı Şeria halkı sokağa çıkmaya çağrıldı.

Hareketin herhangi bir siyasi gruba mensup olmadığı vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ömrümüzün 8 yılı abluka ve 5 yıldan az süre içinde 3 kez düzenlenen saldırılarla geçti. Bu 8 yılda Filistin kimliği ve milli davası geri planda kaldı. Gazze hala saldırılara maruz kalıyor ve sıkıntı çekiyor." 

Mahmud Abbas'ın Gazze'yi ziyaret etmeye çağrıldığı açıklamada, uzlaşı hükümetinin sorumluluğu devralması, Hamas'ın, hükümetin önündeki engelleri kaldırması çağrısında da bulunuldu. 

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Fetih hareketini "Batı Şeria'dan Hamas'ı siyasi olarak koparmak ve Gazze ablukasına katılmak" ile suçlamıştı.  

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Filistin emniyet güçlerinin Batı Şeria'daki Hamas mensuplarına yönelik gözaltılarını protesto etmek için Gazze'de düzenlenen gösteri sırasında yaptığı konuşmada, "Fetih Hareketi, Hamas'ı Batı Şeria'dan siyasi olarak koparmaya çalışıyor ve Gazze ablukasına katılıyor" demişti.

Kaynak:Haber Kaynağı