'Filistin Hakkında Konuşmalıyız' on binlerce Konyalı'ya ulaştı

'Filistin Hakkında Konuşmalıyız' on binlerce Konyalı'ya ulaştı

Karatay Belediyesi, İsrail'in Filistin'e yönelik zulmünü anlatan "Filistin Hakkında Konuşmalıyız" adlı tiyatro oyununu Konyalılarla buluşturarak, Filistin davasına dikkat çekiyor.

Karatay Belediyesi, İsrail'in Filistin'e yönelik işlediği zulümleri gündemde tutmaya ve Gazze halkının yanında yer almaya devam ediyor. Karatay Kent Konseyi ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik kapsamında, Filistinli Meryem Ebu Najma'nın gerçek yaşam hikayesini konu alan "Filistin Hakkında Konuşmalıyız" adlı tiyatro oyunu, 7'den 70'e on binlerce Konyalı tarafından büyük ilgiyle izlendi.

Karatay Belediyesi, kültür-sanat etkinliklerine ara vermeden devam ediyor. Kadim Kudüs Çalışma Grubu'nun koordinasyonuyla sahnelenen "Filistin Hakkında Konuşmalıyız" tiyatro oyunu, Filistin meselesini Filistinli bir kadının yaşam hikayesi üzerinden izleyicilere aktarıyor.

Oyunun çocuklar için olan versiyonu, tilkilerin avcılardan kurtulmak isterken yaşadıkları olayları anlatarak, Filistin'deki çocukların zor durumunu vurguluyor. Oyunu izleyen çocuklar, Filistinli akranlarının yaşadığı acılara duyarsız kalmayarak, duygusal açıdan etkileniyor.

fil.jpg

Yetişkinlere yönelik sahnesinde ise Filistinli Meryem Ebu Najma'nın gerçek hayat hikayesi sahneye taşınıyor. İşgalci İsrail güçlerinin zorla evinden çıkarmaya çalıştığı ve büyük bir mücadele veren Kudüslü Meryem'in yaşadığı acılar, izleyicileri gözyaşlarına boğuyor.

Karatay Belediyesi'nin düzenlediği etkinlik kapsamında, tiyatro oyununu 15 binin üzerinde öğrenci ücretsiz olarak izledi. Çocuklar, oyun sonrasında Filistin'deki kardeşlerine duydukları acıyı dile getirerek, hiçbir çocuğun ağlamamasını ve hep mutlu olmasını temenni ettiler.

Karatay Belediye Başkanı Sayın Hasan Kılca'nın öncülüğünde gerçekleşen etkinlik, Konyalılar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Oyunu izleyenler, Karatay Belediyesi'ne Filistin davasına duyarlılık oluşturan etkinliği düzenlediği için teşekkür ettiler.

Tiyatro oyuncusu Nurdan Albamya, oyunun büyük ilgi gördüğü için mutlu olduğunu belirterek, Karatay Belediyesi'nin oyunu en uzun süre izleyiciyle buluşturan ilk belediye olduğunu vurguladı. Albamya, Konyalılara ve Karatay Belediye Başkanı Sayın Hasan Kılca ile Karatay Kent Konseyi Kadim Kudüs Çalışma Grubu'na teşekkürlerini iletti.

Karatay Belediyesi Karatay Kent Konseyi Başkanı Abdürahim Arslan, Filistin meselesine duyarlılık oluşturmak amacıyla düzenledikleri etkinliklerle, İsrail'in sistematik katliamlarına karşı durduklarını ifade etti. Arslan, Filistin Davası ve Kudüs'ün kırmızı çizgileri olduğunu belirterek, oyunun izleyiciyle buluşturulmasına katkı sunan herkese teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.