Filipinler'de yeni atanan polis ve askerlerin yemin töreni

Filipinler'de yeni atanan polis ve askerlerin yemin töreni

Filipinler Devlet Başkanı Duterte:- "Diktatör olmayacağım"- "Gelecek hafta MİKC liderleriyle görüşeceğim"

ZAMBOANGA (AA) – Filipinler'in yeni Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, suçla mücadelede sonuna kadar gideceğini, fakat bir "diktatör" olmayacağını söyledi.

Duterte, atadığı polis ve askeri yetkililerin Quezon kentinde yapılan yemin töreninde yaptığı konuşmada, kanunsuzlukla mücadelede gereken neyse yapılacağını, polisi sonuna kadar koruyacağını fakat kesinlikle bir diktatör olmayacağını ifade etti.

Polis memurlarının görevi kötüye kullanmalarına kesinlikle müsamaha göstermeyeceğini belirten Duterte, "Görevinizi yapın, sizler için ölürüm." ifadesini kullandı.

Duterte, konuşmasında isyancılarla barış görüşmelerine başlamayı istediğini yineleyerek, gelecek hafta Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MİKC) liderleriyle görüşmeyi planladığını söyledi.

Duterte, görevinin ülkeye barış getirmek olduğunu vurguladı.

Mindanao'daki Davao kentinin belediye başkanlığını 22 yıldır yürüten 71 yaşındaki Duterte, 9 Mayıs'ta yapılan seçimlerde oyların yüzde 38,55'ini alarak devlet başkanı seçilmişti. Duterte, ülkenin güneyindeki Mindanao Adası'ndan seçilen ilk devlet başkanı oldu.

Duterte, seçim kampanyasında ülkedeki yüksek suç oranlarını düşüreceğini ve bunu kendi yöntemleriyle yapacağını vadetmişti. Bunun için bir yıl süre isteyen Duterte ''devrimci bir yönetim'' sözü vermişti. Arzu ettiği yasaları çıkarmaması halinde parlamentoyu feshedeceği tehdidinde bulunan Duterte, ülkedeki komünist gerillalarla işbirliği yapabileceğini de belirtmişti.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :