Filipinler Devlet Başkanı Duterte'den Bill Clinton'ın kızına tepki

Filipinler Devlet Başkanı Duterte'den Bill Clinton'ın kızına tepki

Duterte, Chelsea Clinton'a "Lewisky"i hatırlattı

MANİLA (AA) - Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, askerlerin kadınlara tecavüz etmesi durumunda suçu üstleneceğine dair yorumlarını eleştiren eski ABD Devlet Başkanı Bill Clinton'un kızı Chelsea'ye tepki gösterdi.

Duterte, Chelsea Clinton'a babasının devlet başkanı olduğu dönemde Beyaz Saray'da Monika Lewinsky ile yaşadığı birlikteliği de eleştirip eleştirmediğini sordu.

Geçen hafta askerlere hitaben yaptığı bir konuşmada kullandığı, "üç kadına tecavüz ederlerse suçu üstleneceği ve onların yerine hapse gireceği" ifadelerinin sadece "şaka" olduğunu savunan Duterte, ABD askerlerinin Japonya ve Filipinler'de tecavüz suçları işlediğini hatırlattı.

Chelsea Clinton, cuma günü sosyal medya hesabından, Duterte'nin ifadeleriyle ilgili "Komik değil. Hem de hiç." paylaşımında bulunmuştu.

ABD'de 1998 yılında eski ABD Başkanı Clinton ile kendisinden neredeyse 30 yaş küçük eski Beyaz Saray stajyeri Monica Lewinsky arasında 18 ay boyunca evlilik dışı ilişki yaşandığına ilişkin skandal ortaya çıkmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :