"Fikirler Gecesi"

"Fikirler Gecesi"

Fransız Kültür Merkezinde düzenlenen "Fikirler Gecesi" panelinde laiklik tartışıldı

İSTANBUL (AA) - Fransız Başkonsolosluğu tarafından Fransız Kültür Merkezinde düzenlenen "Fikirler Gecesi" panelinde laiklik konusu tartışıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries, ülkesinde de geleneksel anlamdaki laikliğin tartışılmaya başlandığını anlattı.

Fries, "Laiklik üzerine bir dizi tartışma yaşanıyor. Kamusal alanda başörtüsü, kadın erkek yüzme havuzlarının ayrılması gibi konular tartışılıyor. Mevzuat açısından ülkemizdeki laiklik komisyonu bunları tartışıyor" dedi.

Konuşmasında Türkiye'deki laiklik tartışmalarına da değinen Büyükelçi Fries, "Türk toplumunun birlikte yaşama ve devletin bütün inançlara eşit mesafede olması gerektiği Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından belirtilmiştir." ifadelerini kullandı.

Galatasaray Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç Dr. Ahmet Kuyaş da konuşmasında Türkiye'de ve Fransa'daki laiklik uygulamalarını karşılaştırdı.

Panel kapsamında Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ali Kemal Doğan, Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Emre Gönen ve Yazar Ahmet Soysal'ın katıldığı açık oturumda da laiklik konusu ele alındı.

Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach'ın da katıldığı etkinlik Program, soru cevap bölümüyle son buldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :