FETÖ'ye 'Kıskaç' operasyonu: Konya dahil 14 ilde 67 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'ye yönelik Konya dahil 14 ilde gerçekleştirilen "Kıskaç-7" operasyonunda 67 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde FETÖ'ye yönelik yapılan "Kıskaç-7" operasyonunun sonuçlarını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyon kapsamında 14 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda 67 şüphelinin yakalandığını belirtti.

Operasyonun Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, il emniyet müdürlükleri tarafından Antalya, Manisa, Ankara, Aydın, Konya, Artvin, İstanbul, Bilecik, Edirne, Uşak, Isparta, Şanlıurfa, Kırşehir ve Elazığ'da gerçekleştirildiğini ifade eden Yerlikaya, şüphelilerin örgütün çeşitli yapılanmaları içerisinde faaliyette bulunduklarına dair bilgilendirme yaptı.

Yerlikaya, operasyonlar sonucu çok sayıda para, dijital materyal ve örgütsel dokümanın ele geçirildiğini aktarırken, 1 Haziran 2023'ten bu yana yapılan operasyon sayısının 4 bin 22 olduğunu ve bu operasyonlarda 6 bin 45 şüphelinin yakalandığını paylaştı. Bakan Yerlikaya, operasyonların aziz milletin desteği ve dualarıyla terör örgütleri ve iş birlikçilerinin faaliyetlerine son verme hedefi doğrultusunda devam edeceğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.