FETÖ/PDY'nin üniversite yapılanmasına yönelik operasyon

FETÖ/PDY'nin üniversite yapılanmasına yönelik operasyon

İstanbul merkezli 21 ilde düzenlenen operasyonlarda, hakkında gözaltı kararı bulunan 72 şüpheliden, aralarında eski Medeniyet Üniversitesi Rektörünün de yer aldığı 47'si yakalandı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) üniversite yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı bulunan 72 şüpheliden 47'si yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma çerçevesinde 72 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılırken, İstanbul merkezli 21 ilde düzenlenen operasyonlarda, aralarında eski Medeniyet Üniversitesi Rektörü H.O'nun da bulunduğu 47 şüphelinin yakalandığı bildirildi.

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğünün koordinasyonunda sürdürülen operasyonlarda gözaltına alınanlardan 39'unun Medeniyet Üniversitesinde, 8'inin de Boğaziçi Üniversitesinde görevli personel oldukları öğrenildi.

Gözaltına alınanlardan aralarında 16 profesör, 8 doçent, 6 yardımcı doçent, 6 araştırma görevlisi ile 3 idari personel Medeniyet Üniversitesinin, 1 profesör, 1 doçent, 1 öğretim görevlisi ve 5 idari personel de Boğaziçi Üniversitesinin kadrosunda yer alıyor.

Soruşturma dosyası kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 3 şüphelinin halen cezaevinde tutuklu olduğu, 22 kişinin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :